Nämä virheet laskevat autosi arvoa – "Voi lähteä jopa tuhansia euroja"

Autojen jälleenmyyntiarvoa laskee esimerkiksi se, ettei autoaan huolla säännöllisesti tai siihen tankkaa väärää polttoainetta. Arvonalennusta on odottettavissa myös seuraavissa tapauksissa: Ajat holtittomasti ja kolhit autoasi, et ikinä pese ja puhdista autoasi tai tupakoit auton sisällä, tiedottaa käytettyjen autojen myyntiin erikoistunut Kamux.

Myös se, että huomaa autossaan häiriövalon, eikä käy tarkistuttamassa, mistä se johtuu, enteilee huonoa auton arvolle.

– Konkreettista arvonmenetystä on hankala arvioida, sillä kaikki asiakastilanteet ovat yksilöllisiä. Sanoisin kuitenkin, että arvosta voi lähteä jopa tuhansia euroja riippuen kuinka paha "tapaus" on. Esimerkiksi jatkuva tupakointi auton sisällä on peltien ruttaamisen ja huoltamattomuuden jälkeen ehkäpä pahimpia asioita, joita autoilija voi autolleen tehdä, Kamuxin ostojohtaja Tero Törmänen sanoo tiedotteessa.

– Ennen oman auton tuomista liikkeeseen kannattaa miettiä, ostaisitko itse oman autosi, jos näkisit sen tuollaisena liikkeessä.

Törmänen myös toteaa, että ikä ja kilometrit vaikuttavat auton hintaan. Päivitetty huoltokirja on tärkeä auton arvonsäilymisen kannalta.

– Väärä tankkaus tulee kalliiksi aina, varsinkin jos virheen huomaa vasta, kun auto alkaa nykiä ajaessa. Polttoainejärjestelmän laitteiden ja osien uusiminen sekä tankin huuhtominen tuottavat ison laskun, Törmänen jatkaa.

Auton arvon säilymisestä puhuttaessa myös auton merkki vaikuttaa. Suositut automerkit, kuten esimerkiksi Skoda Octavia tai Toyota Auris, pitävät arvoaan paremmin, sillä niille löytyy aina ostajia ja näin ollen autoliikkeet ottavat niitä mieluusti vastaan.

– Pienemmän luokan bensa-auto säilyttää arvonsa parhaiten heti ostotilanteen jälkeen.

Tietyt harvinaisemmat autot, kuten jotkut Porschen mallit ja urheiluautot, saattavat pitkällä aikavälillä jopa lisätä arvoaan. Tämä on kuitenkin harvinaisempaa.

Autoa valitessa myös värillä on väliä, sillä punainen ja keltainen haalistuvat muita värejä nopeammin.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut