Jätkäsaaren ruuhkia helpottavalle rampille lautakunnassa tyrmäys –  Tilalle ehdotetaan jopa muidenkin ramppirakenteiden purkamista ja lisärakentamista

Kaupunkiympäristölautakunta hylkäsi kokouksessaan tiistaina Länsilinkin ympäristön yleissuunnitelman yksimielisesti.

Suunnitelmiin liittyy merkittävästi myös Jätkäsaaren liikenneongelmien ratkojaksi suunniteltu ramppi, joka kuopattiin samalla. Hylkäysehdotuksen takana oli Risto Rautava (kok.).

Lautakunta korosti hylkäyspäätöksessään, että Länsisatama ja Jätkäsaaren asuin- ja työpaikka-alue edellyttää toimivia liikenneyhteyksiä.

Lautakunnan mukaan perusteltua on tarkastella laajasti vaihtoehtoja Porkkalankadun ja Länsilinkin ja Jätkäsaaren liikenteen järjestelyistä.

Pitkään esillä ollut ajatus Länsisataman rekkaliikenteen siirtämisestä Vuosaareen nousi jälleen esille.

– Huomioon tulee ottaa kokemukset ja mahdollisuudet siirtää raskaan liikenteen painopistettä Vuosaaren satamaan ja käynnissä oleva työ sujuvoittaa liikennettä älyliikenteen ratkaisuilla.

Helsingin Uutiset kartoitti päättäjien näkemyksiä Jätkäsaaren ruuhkia helpottavasta rampista jo vuosi sitten maaliskuussa

Vihreiden valtuutettu Osmo Soininvaara epäili jutussa ramppia kaupunkikuvalliseksi katastrofiksi.

– En ole nähnyt vielä yhtään kuvaa rampista, joten en osa tarkalleen vielä sanoa. Kaupunkikuvallisesti se saattaisi olla aivan katastrofi.

Soininvaara on ajanut ajatusta Länsisataman rekkojen siirtämisestä Vuosaareen ruuhkien hillitsemiseksi.

Lautakunta hylkäsi liikennesuunnitelmat ja ehdotti samalla jopa joidenkin olemassa olevien ramppien purkamista sekä lisärakentamista alueelle.

– Harkitaan mahdollisuutta suunnittelukilpailuun alueesta, jossa annetaan mahdollisuus arvioida myös nykyisten ramppirakenteiden purkamista ja tavoitellaan liikenneratkaisujen lisäksi muitakin hyötyjä, kuten alueen kaupunkimaisen rakenteen lisäämistä, vanhan kantakaupungin ja Ruoholahden nivomista yhteen sekä rakennusoikeuden lisäämistä alueella, lausunnossa todetaan.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut