"Mikä on, ettei tämä voimasana voimasana taaskaan lähde käyntiin?" – Tällaista keskustelua autoharrastajat käyvät somessa

Vielä hengissä. Lujaa laatua Lada-ryhmässä esiteltiin Manse Motorsin maahantuoma uusi Lada-malli Vesta SW Cross. Kare Asp

toimitus

Nykyaika on raivannut tiensä myös taantumuksen lujimpiin linnakkeisiin. Eri automerkkien harrastajien kerhot ovat nykyisin tiiviisti esillä sosiaalisessa mediassa.

Kävimme muutaman päivän ajan seuraamassa eräiden merkkien harrastajien Facebook-ryhmiä. Osa ryhmistä on kaikille avoimia, osaan liittyessä täytyy saada ylläpitäjän hyväksyntä.

Muutaman päivän seuranta osoitti, että ryhmissä keskustellaan hyvinkin erilaisista aiheista.

Osa keskustelua on hyvinkin asiapitoista, osa herjahenkistä ja osa jopa räävitöntä.

Lainaus Ford Club Finlandin sivustolta. Naishenkilö kysyy voimasanoin höystettynä: Mikä on, ettei tämä voimasana voimasana taaskaan lähde käyntiin?

Vastausta saattoi odottaa, ensimmäinen kommentoija suosittelee polttoaineen ostamista tankkiin.

Opastavinta kirjoittelua löytyi niin sanottujen hiipuneiden merkkien ryhmistä.

Esimerkiksi Saabistit-sivustolla käytiin hyvinkin informatiivista keskustelua tiettyjen mallien vikojen korjaamisesta ja ominaisuuksien parantamisesta.

Huomiota herättävää oli se, että kyseiset mallit nimettiin hyvin tarkasti, niinpä kirjoittajakin tietää, mitä eroa on 900 OG ja NG-malleilla.

OG on Old Generation eli vanha sukupolvi, NG on New Generation eli uusi sukupolvi.

Varsinaista toverihenkeä oli havaittavissa Lada-Kerhon ja Lujaa Laatua Lada -ryhmien keskusteluissa.

Ensin mainittu piti yllä hyvää yhteishenkeä kertoen menneistä ja tulevista tapahtumista, mukana myös tietoa merkin uusista käänteistä.

Jälkimmäisessä paneuduttiin juurta jaksaen merkille ominaisiin vikoihin, niiden korjaamiseen ja joskus vaikeaksi koettuun varaosien saantiin.

Tämän hetken suosikkimerkkien ympärillä toimivien keskustelupalstojen yhteyteen on ilmiselvästi tullut mukaan trolleja, jotka yrittävät haastaa omaa suosikkimerkkiään ponnekkaasti puolustavien kirjoittajien mielipiteet.

Eurooppalaismerkkien sivustoilla kehuttiin ylettömästi Kaukoidän autojen ominaisuuksia, ja esimerkiksi japanilaisen merkin ryhmässä mainostettiin eurooppalaisautojen ajo-ominaisuuksia.

Yleispiirteenä kaikkien merkkien keskustelusivustoilla oli se, että virallisten maahantuojien omaa korjaamo- ja varaosaverkostoa pidettiin tehottomana ja etenkin kalliina.

Toki juuri, kun joku manasi ”marmoritiskiltä” hankittujen osien kalleutta, tuli seuraavana virallisten huoltopisteiden toimintaa kehuva kommentti.

– Ei tullut omin voimin kuntoon, mutta kun hain virallisen osan, sain myös hyvät ohjeet.

Esillä eri ryhmissä ovat myös myynnissä olevat käytetyt osat ja osakokonaisuudet. Joissakin ryhmissä pääsee myymään myös omaa autoaan, joissakin tällainen toiminta on kielletty.

Hauskaa oli kertomus siitä, että kyseinen henkilö on matkalla itäisille maille lähipäivinä.

– Onko kenelläkään tarvetta edullisille Ladan osille? Yyveetä peliin!

Sen sijaan autoon tehdyt ”parannukset” eli ulkonäön ja esimerkiksi vanteiden muuttaminen saavat tätä kautta hyvin tietoisuutta osakseen.

Toki etenkin kännykällä katsottaessa kuvat ovat usein aika epäselviä. Mutta kun facea käyttää isolla ruudulla, näyttävät muutokset komeilta. Ainakin jonkun mielestä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tätä lihaa pursotellaan nyt pizzan päälle ravintoloissa – ruokaguru paheksuu yleistyvää gourmet-ilmiötä
 2. Senaatintorin kupeessa vastaanottoa pitävällä Vieno Puustjärvellä, 75, on harvinainen työ –  "Tämä ei missään tapauksessa ole ennustamista"
 3. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen
 4. Helsinki suunnittelee nastarengaskieltoja: Tällaisille kaduille niitä voi tulla –  "Luotetaan, että ihmiset ovat lainkuuliaisia"
 5. Lukijalta: Miksi koronarajoitukset koskevat yhä lapsia, vaikka aikuisten elämä on palautettu ennalleen
 6. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 7. Kolumni: Uusi yrittäjyys luo uutta työtä
 8. Väsynyt, murtoveikoksi epäilty mies nukahti rappukäytävään Helsingissä
 9. Lukijalta: Helsingissä on paljon omituista – johtunee johtajistosta
 10. Auton väri ei kiinnostakaan autonostajia paljon – mielessä ovat ihan muut ominaisuudet
 11. Etätyösuositus palaamassa oltuaan poissa vain päiviä – Ministeri: "Tartuntamäärien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista"
 12. Nettivihaa vastaan voi nyt ottaa vakuutuksen – yläkoululaisille ilmaiseksi
 13. "Kyse on niin kutsutusta paloittelusurmasta" – poliisilta lisätietoa Helsingissä paljastuneesta epäillystä murhasta, josta vangittiin peräti 12 henkilöä
 14. Mari Skool: Stadin kauppakuolema on tyhmä unelma
 15. Rediin aukesi uusi yöreitti –  helpottaa bussipysäkin löytämistä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 2. "Nöyryytysnappi" kiusaa pyöräilijöitä Helsingissä – myös nämä 7 ongelmaa ärsyttävät liikenteessä
 3. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 4. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 5. Triplan "Anthony Bourdain -ravintola" floppasi rajusti – paikalle aukesi Itä-Helsingin suosittu burgeripaikka
 6. Tätä lihaa pursotellaan nyt pizzan päälle ravintoloissa – ruokaguru paheksuu yleistyvää gourmet-ilmiötä
 7. Päätoimittaja Kannala: Niko Ranta-ahon ympärillä oleva sädekehä on vaarallista glooriaa
 8. Karmaiseva ääni ravisteli ihmiset hereille viime yönä Pasilassa: "Mistä p**keleestä se on peräisin?" – näin kauan piina vielä jatkuu
 9. Kasvomaskit tulossa joukkoliikenteeseen: "Pakko vai suositus?" –  HSL aikoo reagoida nopeasti
 10. Helsinki ei ryhdy jakamaan ilmaisia kasvomaskeja – Myös HSL sysää vastuun matkustajille: "Lähtökohtaisesti se on matkustajan vastuulla"
 11. Helsingin ydinkeskustaan ilmestyi erikoinen viherilmiö – syynä 80-vuotispäivät
 12. Sofi Kallio, 26, siirsi koronan vuoksi unelmahäitään ja menetti täydellisen juhlapaikan – sormuksiin jäi väärä päivämäärä
 13. Kauppakeskusravintola yritti tarjota asiakkaille luksuslounasta – tätä ruokaa suomalaiset oikeasti halusivat
 14. Helsinki suunnittelee nastarengaskieltoja: Tällaisille kaduille niitä voi tulla –  "Luotetaan, että ihmiset ovat lainkuuliaisia"
 15. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.