Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uimarannalta löytynyt autonraato on vain jäävuoren huippu – laittomia kaatopaikkoja siivoava Helena Saarikoski teki lähimetsästä uskomattomia löytöjä

Kallahden kaupunginosayhdistys on huolissaan alueen roskaisuudesta.

Aihe nousi esiin, kun Helsingin Uutiset kertoi Kallahdenniemen uimarannalta löytyneestä kuplavolkkarin raadosta.

Yhdistyksen puheenjohtaja Helena Saarikosken mukaan Vuosaaressa on useita laittomia kaatopaikkoja.

– Vuosaaressa on paljon luonnonvaraisia metsiä. Ne ovat kaupungin puistoja, mutta jotkut käsittävät ne kaatopaikoiksi. Kaupunki on ottanut periaatteeksi, ettei luonnonvaraisissa metsissä ole kunnossapitoa eikä roskia kerätä, Saarikoski sanoo.

Kolme vuotta Vuosaaressa asunut Saarikoski kuuluu kaupungin vapaaehtoisiin puistokummeihin, jotka keräävät muun muassa roskia.

– Olen puistokummina Pohjavedenpuistossa. Täällä on löytynyt hetekan pohjia ja ylhäällä kalliolla olevaan lampeen on upotettu kymmenkiloinen sähkömoottori. Metsään dumpataan tavaraa, joka kuuluisi Sortti-asemalle.

Keväällä 2017 Saarikoski keräsi roskia päivittäin monta tuntia. Hän arvioi, että roskat olivat kertyneet 25 vuoden aikana.

– Alue oli kauheassa kunnossa. Olen saanut paikat nyt parempaan kuntoon. Nyt kerään pari kertaa viikossa päivittäin ilmestyvää roskaa.

Saarikoski uskoo, että puistokummien ja Roska päivässä -liikkeen ansiosta roskaaminen on vähentynyt.

– Ihmiset ymmärtävät, ettei näin voi tehdä. Myös lähialueen päiväkotien lapsiryhmät ovat olleet keräämässä roskia.