Malminkartanoon rakentuu uusi hoivakoti vanhuksille – alueella tarve palveluasunnoille

Malminkartanon palvelukeskus sijoittuu malminkartanontien varteen. Verstas Arkkitehdit Oy

toimitus

Malminkartanoon rakentuu ikääntyneiden palvelukeskus. Valmistelevat työt ovat jo käynnistyneet, ja kohde valmistuu syksyllä 2021.

Skanska rakentaa rakennuksen Tyvene Oy:lle, joka on yleishyödyllinen asunto- ja hoivakiinteistöihin sijoittava yhtiö.

Rakennus koostuu hoivakodista vanhuksille ja senioriasunnoista sekä ravintolatilasta valmistuskeittiöineen ja kuntosalitilasta saunoineen.

Kohteessa on yhteensä 115 asuntoa, joista 62 on tarkoitettu vanhusten hoivakodille ja 53 on ikääntyneille suunnattuja vuokra-asuntoja.

– Malminkartanossa on tarvetta ikääntyneiden palveluasunnoille, joten on hienoa, että pystymme vastaamaan kysyntään. Olemme tyytyväisiä, että meillä on Skanska kumppanina toteuttamassa Tyvenelle näin merkittävää hanketta, toteaa Tyvene Oy:n toimitusjohtaja Marja Kokko tiedotteessa.

Tyvene Oy:n omistavat vakavaraiset, suomalaiset eläke- ja vakuutusyhteisöt sekä säätiöt. Tyvene rakennuttaa ja omistaa ikääntyneiden ja muiden hoivapalvelua tarvitsevien ryhmien asuntoja kasvukeskusalueilla.

Julkisivultaan punatiilinen palvelukeskus sijoittuu Malminkartanontien varteen, Arentipuiston kulmaan osoitteeseen Puustellintie 1.

Rakennuksen koko on noin 8 000 bruttoneliömetriä. Rakennuksessa hyödynnetään maalämpöä ja -jäähdytystä.

– Erityispiirteenä rakennuksen suunnittelussa on tehostetun hoivan ja vuokra-asumisen toimintojen sijoittuminen päällekkäin. Nämä kerrokset ovat aivan erilaisia, mikä aiheuttaa erityisvaatimuksia runkoratkaisulle ja muuntojoustavuudelle, kertoo tulosyksikön johtaja Jussi Sainomaa Skanskasta tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut