Itäkeskuksen erikoinen vaatekauppa sai Michael Monroesta kanta-asiakkaan – "Täällä käy paljon muusikoita ja bändejä"

Yrittäjä Andrei Grozovski on tyytyväinen myymälänsä sijaintiin Eastonin Hansakäytävällä. Ville Mäkilä

Ville Mäkilä

Jos haluat bongata Itäkeskuksessa julkkiksia, kannattaa vilkaista Hansakäytävän suuntaan. Touch d’André -vaateliikkeessä saattaa pyöriä huomiota herättäviä asiakkaita, jotka haluavat erottua massasta.

Liikkeen valikoimista löytyy esimerkiksi erilaisia paitoja, takkeja ja huppareita. Myymälässä on myös noin 400 farkkumallin valikoima.

– Jos ostat täältä takin tai t-paidan niin on harvinaista, että vastaan tulee joku, jolla olisi samanlaiset, yrittäjä Andrei Grozovski lupaa.

Virosta yli parikymmentä vuotta sitten Suomeen muuttanut Grozovski työskenteli ensin useita vuosia Ruotsin-laivalla baarimikkona ja perusti ensimmäisen vaatemyymälänsä 2006 Eerikinkadulle Helsingin keskustaan.

Ennen nykyistä sijaintiansa liike on toiminut myös kauppakeskus Forumissa ja Itiksessä.

Myymälänsä vaatteet Grozovski käy tilaamassa Turkissa sijaitsevalta vaatetehtaalta. Yleensä hän osyaa jokaista vaatekappaletta vain yhden samaa kokoa.

– Jos on jokin suosittu tuote, sitä voidaan tilata lisää. Mutta normaalisti vaatteita ei ole satoja kappaleita, koska tämä ei ole mikään ketju. On vain tämä myymälä ja verkkokauppa.

Vaikka yrityksellä on verkkokauppa, sen toimintaa ei erikseen mainosteta. Grozovskin mukaan he eivät halua, että verkkokauppa syrjäyttäisi perinteisen kivijalkaliikkeen.

– Me haluamme, että ihminen tulee tänne myymälään ja saa sovittaa ja saa koskea vaatteita. Samalla he saavat asiakaspalvelua.

Liikkeellä ei ole sesonkiaikoja, eivätkä esimerkiksi vuodenajat tai viikonpäivät näy myynnissä. Asiakkaita yrityksessä käy tasaisesti ja iso osa heistä on kanta-asiakkaita. Kaupassa on totuttu näkemään muun muassa rock-muusikko Michael Monroe ja taikuri Keijo Halonen

– Täällä käy paljon muusikoita ja bändejä, etenkin rokkareita.

Asiakaskunta koostuu pääosin yli 30-vuotiaista miehistä. Iäkkäimmät asiakkaat ovat reilusti yli 70-vuotiaita. Valikoimissa on myös naistenvaatteita.

– Tyypillinen asiakas ostaa täältä 2–3 farkut, 2–3 t-paitaa ja hupparin, Grozovski kertoo.

Hänen mukaansa heillä on myynnissä ainoastaan kestäviä laatuvaatteita, jotka kestävät kulutusta, ja printit ja kimallus pysyvät pesussa.

Hintatasossa Touch d’ André ei kilpaile halpaketjujen kanssa. Grozovski huomauttaa, että halpojen ja nopeasti kuluvien vaatteiden ostaminen tulee pidemmän päälle kalliimmaksi.

– Ne eivät kestä ja 1–2 pesukerran jälkeen niistä lähtee väri ja muoto.

Grozovski on tyytyväinen liikkeen nykyisiin tiloihin. Hänellä ei ole aikomusta laajentaa yrityksensä toimintaa.

– Tämä on hyvä näin. Minulle riittää tämä yksi liike.

Yli 30 liikettä

Itäkeskuksessa sijaitseva kauppakeskus Easton Helsinki avattiin lokakuussa 2017. Kauppakeskuksen omistaa Kesko.

Kauppakeskuksessa on yli 30 liikettä, joista suurin on Citymarket.

Vuoden 2018 aikana kauppakeskuksella oli lähes neljä miljoonaa kävijää. Viereisessä Itiksessä kävi 17,1 miljoonaa kävijää.

Kauppakeskus Easton ei ole kertonut julkisuuteen myyntilukujaan.

Aiheeseen liittyvää

 1. Kauppakeskuksen työntekijät ja asiakkaat valtasivat viereisen kirkon ilmaiset parkkipaikat – seurakunta aikoo ottaa ne takaisin
  8.1.2020 7:10
 2. 20-vuotiaat kaksoset Onni ja Ilmari toivat kesäbisneksen keskelle Vuosaaren talvea – "Vastuuta ja duunia on paljon, mutta kyllä yrittäminen on meidän juttu"
  4.1.2020 19:20
 3. Yksi yllättävä tieto voi ratkaista, mitkä firmat pärjäävät tulevaisuudessa – "Tästä on tulossa megatrendi"
  4.12.2019 6:15
 4. Vaatekaupassa kuusi asiakasta päivässä, myös autopesula kärsii asiakaskadosta Triplassa – Yrittäjä: "Tänne on ollut vaikea löytää"
  13.11.2019 6:35
 5. Krista Siegfridsin oma vaatemallisto iskee muotiteollisuuden uuteen trendiin – "Kun hävikkiä ei synny, vaatteita voi myydä jopa 40 prosenttia edullisemmin"
  19.11.2019 20:25
 6. Ympäristöarvot ravistelevat nyt myös vaatebisnestä – palkitulla Emma Saariolla on selvä visio, millaista muotia hän haluaa luoda
  20.10.2019 20:35

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut