Jenkkipunkku vedetään pois Alkoista – syy löytyy etiketistä

Lapuan Alko uudistetaan. Kuvituskuva. Jussi Vehkasalo

toimitus

Alkossa myytävän yhdysvaltalaisen Seghesio Sonoma Zinfandel (tuotenumero 923417) punaviinin etiketistä puuttuu kananmuna-allergeenitieto. Punaviinin maahantuoja Hedon Oy on vetänyt tuotteen väliaikaisesti pois myynnistä ja viini on asetettu myyntikieltoon niin Alkon myymälöissä kuin verkkokaupassa. Maahantuojalla tai Alkolla ei ole tietoa asiakkaista, jotka olisivat saaneet yliherkkyysoireita tuotteesta.

Maahantuoja lisää tuotteen etikettiin tarvittavan allergeenitiedon, jonka jälkeen tuote palautetaan myyntiin, tiedottaa Alko. Kananmuna-allergeenin puuttuminen tuotteen etikettimerkinnöistä aiheuttaa terveysriskin kananmunalle allergisille tai herkistyneille henkilöille, mikäli he nauttivat tuotetta. Tuote täyttää muuten alkoholijuomille asetetut turvallisuusvaatimukset. Kuluttajia pyydetään palauttamaan tuote lähimpään Alkon myymälään. Alko ottaa vastaan ja hyvittää kaikki kuluttajilta palautuvat tuotteet.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.