Johanna on etsinyt karannutta kissaansa jo kuukausia – Helsingissä kaivataan jatkuvasti useita kymmeniä sisäkissoja takaisin kotiin

Helsingissä kaivataan useita kymmeniä sisäkissoja kotiin. Karkulaisten kotiin saaminen ei välttämättä onnistu ilman kanssaihmisten apua. Ennen vuodenvaihdetta Helsingissä oli useita kymmeniä kissoja karkuteillä.

Puotilassa asuvan Mikkosen perheen leikattu uroskissa on tyypillinen esimerkki karanneesta kissasta, jota on etsitty kuukausitolkulla.

– Kun lähdimme kesällä muutamaksi tunniksi reissuun, oli kissamme sillä aikaa karannut pienestä ikkunanraosta, kertoo Johanna Mikkonen

Johanna Mikkonen ilmoitti katoamisen Löytöeläintaloon. Paikalla kävi kerran etsijäkoirakin. Katoamislappujen ohella omistaja on ilmoitellut kissasta internetissä. Karkulaista on houkuteltu havaintopaikoilta hajujälkiä tekemällä kotiin.

– Kaukaisimmat näköhavainnot olemme saaneet Vartiokylästä ja Vartioharjusta. Viimeisimmät näköhavainnot ovat kodin lähistöltä.

Jouluviikon alla omistaja harmitteli, ettei havaintoja ole tullut kolmeen viikkoon.

– Iso harmi on myös se, että katoamislappuja revitään jatkuvasti pois.

Perheenjäsentä ikävöivä Johanna maksaa kissan löytymiseen johtavasta tiedosta palkkion.

Tärkeää osaa kadonneen lemmikin kotiin saamisessa näyttelee katoamislappujen jakaminen, jotkut laittavat jopa ilmoituksia paikallislehteen.

Yleinen harhakäsitys on, että kissa menee kotiinsa, jos sille ei anna ruokaa.Sisäkissana ollut kaupunkilaiskissa ei osaa itse pyydystää ruokaansa. Eikä se välttämättä tajua lähteä kotiinkaan, vaikka nälkä kurnisi.

Jopa loukutettavalle sisäkissalle on oltava hieman ruokaa tarjolla myös loukun ulkopuolelle. Jos kissa näkee nälkää, sen maksa vaurioituu.

Karkuteillä oleva kissa saattaa pyrkiä turvaan vieraaseen asuntoon. Ellei netistä löydy katoamisilmoitusta, kissan talteenotosta kannattaa laittaa kuvailmoitus nettiin ja ottaa yhteyttä löytöeläintarhaan.

Teksti: Maija Ankkuri

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut