Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kaupunginmuseossa neljäs ennätysvuosi peräkkäin – tästä ilmiössä on kyse

Helsingin kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvissa museoissa vieraili viime vuonna yhteensä 481 208 kävijää. Vuosi oli museolle jo neljäs kaikkien aikojen ennätysvuosi peräkkäin.

Helsingin kaupunginmuseon museoperheeseen kuuluvien museoiden – Helsingin kaupunginmuseon, Hakasalmen huvilan, Ruiskumestarin talon, Työväenasuntomuseon ja Ratikkamuseon – yhteenlaskettu kävijämäärä vuonna 2019 oli 481 208.

Suurimman kävijämäärän, 368 261, keräsi Senaatintorin kulmalla sijaitseva Helsingin kaupunginmuseo. Siellä eniten yleisöä kiinnostaneet näyttelyt olivat kaupunkilaisten erilaisia pelkoja peilannut Pelko, sekä nykytaiteen keinoin kiistelyn ja kapinoinnin rooleja yhteisöissä tarkastellut ryhmänäyttely Toista mieltä!

Tällä hetkellä museossa on koettavissa Pullopostia Kurvista -näyttely, joka sukeltaa yhteiskunnan laitamille.

Se antaa äänen kodittomille ja alkoholisoituneille yömajojen ja hoitokotien miehille ja naisille, prostituoiduille, viinatrokareille, tuurijuopoille ja pikkurikollisille.

Näyttely perustuu helsinkiläisen Johan Knut Harjun muistikirjojen teksteihin ja piirroksiin.

Hakasalmen huvilassa vieraili vuoden 2019 aikana 49 686 kävijää. Suruton kaupunki -näyttely johdatteli yleisönsä virkistävälle matkalle 20-luvun Helsinkiin.

Parhaillaan Hakasalmen huvilassa voi nähdä Mieliala – Helsinki 1939–1945 -näyttelyn, jossa pääsee tutustumaan sotavuosien Helsinkiin, helsinkiläisiin jataiteeseen sodan jaloissa.

– Kaupunginmuseon museokohteiden vilkas vuosi heijastaa hyvin laajempaa museoiden suosion kasvua ja museopalveluiden käytön muutosta, mutta kertoo myös siitä, että olemme onnistuneet rakentamaan innostavia ja puhuttelevia sisältöjä, iloitsee museonjohtaja Tiina Merisalo

Vuonna 2020 kaupunginmuseossa tullaan näkemään esimerkiksi kaupunkiviljelyä ja urbaania ekologiaa esittelevä näyttely, sekä näyttely Helsingin 2000-luvun tee-se-itse-musiikkikentästä.