Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Armeijan saaresta tuli parissa vuodessa Helsingin matkailuhitti – ehdolla nyt Vuoden retkeilykohteeksi

20 minuutin venematkan päässä Helsingin keskustasta sijaitseva Vallisaari kisailee Vuoden retkikohde 2020 -tittelistä.

Kilpailun voittaja valitaan yleisöäänestyksellä osoitteessawww.goexpo.fi

Puolustusvoimien käytössä ollut Vallisaari on ollut avoin yleisölle vuodesta 2016.

Saaresta tuli nopeasti suosittu ja alueen palveluita on lisätty.

Finalistien joukossa on myös "lähimetsä" sekä neljä kohdetta eri puolilta Suomea, kuten Kotkan kansallinen kaupunkipuisto.

Kilpailussa on esillä ympärivuotisia luontoretkikohteita, jotka ovat viime vuosina kiinnittäneet erityistä huomiota ympäristömyönteisyyteen. Tämä voi näkyä esimerkiksi jätehuollon ja lajittelun kehittämisenä, julkisten liikenneyhteyksien parantamisena, energian ja raaka-aineiden valintana ja säästämisenä, luonnon kulumisen vähentämisenä tai retkeilijöiden ohjeistamisena ympäristömyönteisiksi.

Vaikka retkeily mielletään luontoystävälliseksi harrastukseksi, halusi raati nostaa esiin luonnossa liikkujien vastuun siitä, että retkeilykohteet säilyvät hyvinä myös tulevaisuudessa.

– Jokamiehen oikeuksien rinnalla haluamme kiinnittää ihmisten huomion myös velvollisuuksiin, eli siihen, miten luonnossa käyttäydytään. Luonnossa ei esimerkiksi ole jäteastioita, ja jokaisen retkeilijän velvollisuus on tuoda omat roskansa pois. Retkeilyn suurimmat ympäristörasitukset tulevat matkustamisesta kohteeseen, ja siksi lähimetsä on tänä vuonna mukana finaalissa, kertoo kilpailun raadin puheenjohtaja Mikko Lamminpää tiedotteessa.

Omaa suosikkiaan voi äänestää sunnuntaihin 2. helmikuuta asti. Yleisöäänestyksen voittaja palkitaan Suomen Messusäätiön 5000 euron stipendillä. Palkinto annetaan retkikohdetta hallinnoivalle organisaatiolle, jonka tehtävänä alueen retkeily- ja virkistyskäytön kehittäminen.

Vuoden Retkikohde -kilpailu järjestetään nyt kuudennentoista kerran. Kilpailulla pyritään edistämään retkeilyn ja retkeilykohteiden tunnettuutta sekä löytämään uusia, kiinnostavia kohteita. Lisäksi tänä vuonna haluttiin tuoda esiin ympäristömyönteisyyden tärkeyttä myös luonnossa liikkumisen yhteydessä.