Synkeitä lukuja tulevaisuuden näkymistä – nuoret silti uskovat kotikuntansa kehitykseen

Suomen, Euroopan ja maailman tulevaisuus kehittyy tulevaisuudessa huonompaan suuntaan, ilmenee asukkaiden arvioista tehty tuore tutkimus.

Seuraavien 20–30 vuoden aikana maailman tulevaisuus kehittyy huonompaan, arvioi 63 prosenttia vastaajista.

Euroopan tulevaisuuden huonompana näkee 59 prosenttia ja Suomen tulevaisuuden 51 prosenttia vastaajista.

Kyselytutkimuksen on teettänyt Kunnallisalan kehittämissäätiö. Kyselyn vastaajista 45 prosenttia odottaa kotimaakuntansa ja 44 prosenttia kotikuntansa muuttuvan huonompaan suuntaan.

Suomalaisten enemmistö ei odota yhdenkään alueellisen kokonaisuuden kehittyvän 20–30 vuoden tähtäimellä parempaan suuntaan.

Neljännes suomalaisista luottaa siihen, että Suomi, oma maakunta ja asuinkunta kehittyvät myönteisesti. Usko on suurinta lähimpänä olevien alueiden kehitykseen.

Nuoret luottavat keskimääräistä enemmän oman kotikunnan kehitykseen.

Miehet ovat naisia optimistisempia kaikkien alueellisten kokonaisuuksien kehityksestä.

Hallituspuolueiden kannattajat ovat vähemmän synkkiä kuin oppositiopuolueiden tukijat.

Ääripäitä edustavat perussuomalaisten sekä kokoomuksen ja vihreiden kannattajat.

Kokoomuksen ja vihreiden kannattajien mielenmaisema on jonkin verran keskimäärää vähemmän lohduton. Näiden puolueiden kannattajat asuvat paljolti kaupungeissa, joiden kehitys arvioidaan muita alueita myönteisemmäksi.

Perussuomalaisten tukijat ovat vakuuttuneimpia siitä, että kehitys on koko maailmassa ja myös kotimaassa kaikilta osin menossa turmiolliseen suuntaan.

Kunnallisalan kehittämissäätiön tutkimuksen toteutti Kantar TNS. Vastaajille esitettiin viisi alueellista kokonaisuutta ja kysyttiin, millaiseksi arvioi niiden kehityksen seuraavan 20–30 vuoden aikana.

Haastatteluja tehtiin yhteensä 1 098.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut