Malmilla lennetään edelleen – kaupunki aikoo häätää ilmailijat vaikka oikeusteitse

toimitus

Kaupunki kehottaa Malmin lentokenttäyhdistystä lopettamaan ilmailutoiminnan Malmilla.

Helsingin kaupunki irtisanoi Malmin lentokenttäyhdistys ry:n kanssa tekemänsä valvomatonta lentopaikkaa koskevan maanvuokrasopimuksen päättymään 31.12.2019. Kaupunki on tehnyt torstaina 2. tammikuuta katselmuksen ja todennut, että lentotoiminta alueella kuitenkin jatkuu.

Ilmailijoiden uutisia välittävän Lentoposti.fi -sivuston mukaan torstaina Malmilta lennetään yli 30 lentoa.

Malmin lentokenttäyhdistys on saattanut vireille vuokrasopimusta koskevan riita-asian Helsingin kaupunkia vastaan Helsingin käräjäoikeudessa. Malmin lentoaseman ystävien mukaan lentokentän ilmailukäyttö on jatkossakin laillista ja mahdollista. Aiemmin Traficom ilmoitti, ettei se lakkauta kentän pitolupaa.

Kaupunki tulee kiistämään yhdistyksen kanteen ja vastustamaan siinä esitettyjä vaatimuksia kaikilta osin. Yhdistys on ollut jo sopimusta tehdessään vuonna 2016 tietoinen, että vuokrasopimus päättyy 2019 lopussa.

Kaupunki kehottaa vuokralaista noudattamaan vuokrasopimusehtoja ja lopettamaan toimintansa alueella, tyhjentämään vuokra-alueen sekä luovuttamaan sen kaupungin hallintaan.

Kaupunki ryhtyy myös osaltaan oikeudellisiin toimiin alueen vapauttamiseksi. Lentoposti.fi:n mukaan riitautetussa vuokrasopimuksessa on kohta 94 000 euron sopimussakosta.

– Tavoitteemme on saada asiaan ratkaisu mahdollisimman nopeasti, jotta alueen väliaikaiskäytön suunnitelmaa päästään edistämään ja avaamaan alue nykyistä laajemmin kaikkien kaupunkilaisten käyttöön. Aluetta tarvitaan myös asemakaavoituksen ja kunnallisteknisen suunnittelun tueksi tarvittavien välttämättömien selvitysten toteuttamiseen suunnitellussa aikataulussa. Asia jää nyt käräjäoikeuden päätettäväksi, toteaa Helsingin kaupunkiympäristön toimialajohtaja Mikko Aho

Aiheeseen liittyvää

  1. Käänne: Malmin kentän lentotoiminta jatkuu sittenkin – Helsinki havitteli kentälle luistinrataa jo täksi talveksi
    23.12.2019 18:10
  2. Yllätyskäänne: lentotoiminta Malmin kentältä jatkuu, kertoo SK
    20.12.2019 14:49
  3. Malmin lentokentän ensimmäinen asuntokaava hyväksyttiin – luontoarvojen selvittämisestä lisäys
    12.12.2019 16:43

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut