Poliisi odottaa yli 60 000 juhlijaa Helsingin ydinkeskustaan – jopa kevytväylille tulee poikkeusjärjestelyjä

Helsingin poliisi valvoo tiistaina vuoden vaihtumista Helsingin keskustassa.

Poliisi näkyy iltapäivän ja illan aikana Helsingin ydinkeskustassa, etenkin Kansalaistorilla, jossa järjestetään kaksi kansalaisille suunnattua tapahtumaa, ensimmäinen kello 17 alkaen, toinen kello 23 alkaen.

Järjestäjän arvion mukaan tapahtumiin odotetaan yli 60 000 osallistujaa.

Helsingin ydinkeskustassa on tapahtumien vuoksi useita liikennerajoituksia. Töölönlahdenkatu ja Mannerheimintie välillä Arkadiankatu ja Eteläinen Hesperiankatu suljetaan liikenteeltä viimeistään kello 22.

Kansalaistorille johtava Eero Erkon katu suljetaan liikenteeltä 15–01.30.

Linnunlaulusta Töölönlahden tapahtumapuistoon kulkeva kevyenliikenteen väylä puolestaan suljetaan kaikelta liikenteeltä kello 17.

– Omalla autolla keskustaan ei kannata lähteä, vaan suosittelemme käyttämään julkisia liikennevälineitä, painottaa komisario Johanna Sinivuori Helsingin poliisilaitokselta.

Vuoden vaihtuminen on yksi vilkkaimpia iltoja ja öitä poliisin työssä Helsingissä. Poliisi muistuttaakin uudenvuoden juhlijoita turvallisuudesta.

Alkoholin nauttimisessa on hyvä muistaa kohtuus ja se, että alkoholia saa pitää hallussaan ja käyttää vain 18 vuotta täyttänyt henkilö. Vanhemmilla on vastuu lasten ja nuorten juhlimisesta.

Ilotulitteita ei saa luovuttaa alle 18-vuotiaille eikä päihtyneille, sillä päihtyneenä harkinta saattaa pettää tai puuttua kokonaan.

– Vastuuntuntoinen kaveriporukka estää päihtynyttä käsittelemästä ilotulitteita. Tällä tapaa vältytään onnettomuuksilta, ja juhlamieli säilyy loppuun asti hyvänä, Sinivuori muistuttaa.

Suojalasien käyttö on pakollista ilotulitteiden ampujille ja suositeltavaa myös katsojille. Ilotulitteita saa käyttää 31.12.2019 klo 18 – 1.1.2020 kello 02. Ydinkeskustan alueella omien ilotulitteiden ja paukkupommien käyttö on ehdottomasti kielletty.

Erityistä huomiota ilotulitteiden käyttö vaatii silloin, kun lunta ei ole lainkaan. Raketit ja padat on tuettava huolella, jotta ilotulitteiden lähettäminen on turvallista.

– Viime vuosina olemme poliisissa havainneet hyvänä suuntauksena sen, että ihmiset ampuvat vähemmän omia ilotulitteita ja tulevat mieluusti katsomaan järjestettyjä ilotulitustapahtumia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut