Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Massiiviselle tehdaskiinteistölle uusi omistaja Helsingissä – "Rikastutamme näin kulttuuritarjontaa"

Kaapelitehtaan ja Suvilahden kulttuurikeskuksia pyörittävä Kiinteistö Oy Kaapelitalo ostaa Vallilan teollisuusalueella Nilsiänkatu 10:ssä sijaitsevan lääkeyhtiö Orionin entisen pääkonttorin ja tehtaan.

Kaupan jälkeen yhtiö hallinnoi yhteensä lähes 100 000 neliömetriä vanhoja teollisuuskiinteistöjä Helsingissä.

Nilsiänkatu 10 -kiinteistö on rakennettu vuosien 1934–1945 aikana. Siinä on viisi toimisto- ja kaksi kellarikerrosta, joiden kokonaisala on noin 17 000 neliömetriä. Kaupan mukana Kaapelitalon kiinteistöyhtiölle siirtyvät rakennuksen noin 250 lähinnä kulttuuri- ja taidealan vuokralaista. Kiinteistön vuokraustoiminta jatkuu entisellään.

– Yhtiölle tarjoutui mahdollisuus ostaa kiinteistö, joka istuu strategiaamme. Kaupalla pystymme levittämään toimintaamme Ruoholahden ja Suvilahden ohella Vallilaan ja varmistamaan kulttuuritoiminnan jatkumisen tässä arvokkaassa teollisuuskiinteistössä, Kiinteistö Oy Kaapelitalon toimitusjohtaja Kai Huotari sanoo.

Kaapelitalo-yhtiön omistaa Helsingin kaupunki. Yhtiö peruskorjaa ja vuokraa vanhoja teollisuusrakennuksia taiteen, kulttuurin ja luovan teollisuuden tarpeisiin.

Yhtiö on omistanut vuodesta 1992 Ruoholahdessa sijaitsevan Kaapelitehtaan, joka on Suomen suurin kulttuurikeskus. Vuodesta 2008 yhtiö on omistanut myös suurista yleisötapahtumista ja festivaaleista tunnetun Suvilahden vanhan energiantuotantoalueen.

– Yhtiömme tavoitteena on kehittää kiinteistöjämme pitkäjänteisesti taide- ja kulttuuritoimijoiden sekä luovan teollisuuden tarpeisiin. Pyöritämme niiden toimintaa kestävällä pohjalla ja rikastutamme näin Helsingin kulttuuritarjontaa, Huotari toteaa.

Kaapelitehtaan yhteyteen rakennetaan parhaillaan myös Tanssin taloa, jonka on määrä valmistua vuonna 2021.