"Autotunetus on kytketty kokonaan pois" – Itähelsinkiläinen Nomi, 22, julkaisi ensilevynsä

Leena Koivisto

Itähelsinkiläisestä Nomi Enckellistä tuli marraskuun lopulla levyn tehnyt artisti. Albumilla Pieni minä Nomi tarjoilee itsestään kokonaiskuvan erityisesti laulajana, mutta osin myös tekstintekijänä.

– Levyä tehtiin melko tarkkaan kaksi ja puoli vuotta, jona aikana sille on kiteytynyt kaikenlaisia tarinoita. On tosi siistiä, että olen saanut niihin omaakin kädenjälkeäni mukaan, hän iloitsee.

Puhtaimmin kädenjälki näkyy albumin ”kunniapaikalla”, eli nimikkobiisinä Pieni minä, jonka teksti on kokonaan laulajan oma ja jonka säveltämiseenkin hän on osallistunut.

– Laulu on minulle hyvin henkilökohtainen ja tärkeä.

Levyltä julkaistiin jo vuonna 2017 singlenä kappale Ota mut takas ja viimeisin singlelohkaisu, Hengitän sua, pääsi maailmalle viikko ennen levynjulkaisua.

Merkittävän etapin kynnyksellä oloa ei musiikintekijästä ulospäin huomaa.

–  Olenkohan ihan täysin käsittänyt tätä vielä? Kun ei tiedä yhtään, miten levy otetaan vastaan, ei osaa edes panikoida, hän naurahtaa.

Itse hän on tyytyväinen pitkän ja määrätietoisesti toteutetun projektin tulokseen.

– En ole halunnut puskea väkisin läpi jotain keskeneräistä, vaan saada aikaan sellaista, josta voin itse kokea olevani ylpeä.

Iskelmä 2.0. -ajatuksella tuotettu musiikki on päivitetty tähän päivään iskelmäpopiksi fressillä, akustisella otteella ja 22-vuotiaan artistin energialla sekä sielukkaalla tulkinnalla.

– Oma juttu on löytynyt tosi hyvin ja siinä haluan pysyäkin. Pääasia on juuri akustisuus, mihin voi sitten tuoda erilaisia lisäelementtejä. Autotunetus on hommasta kytketty täysin pois, Nomi raamittaa.

– Juuri orgaanisuus ja live-esiintyminen ovat asioita, joilla haluaisin erottua. Siinä on tavallaan myös se vahvuuteni, omalla äänellä läsnäolo.

Töölöstä Itä-Helsinkiin muuttanut Nomi tekee keikkaa soolona, duona pianistin kera ja bändin kanssa. Hän liikkuu mielellään ja mihin ilmansuuntaan tahansa.

– Keikkaa ei voi koskaan olla liikaa!

Nuorempana urheiluakin uravaihtoehtona harkinnut lahjakas koripalloilija on nyt vankkumattomasti musiikin tekijä, mutta kipinä korikseen on säilynyt.

– Ihan äskettäin tänä syksynä aloin pelata hontsäkorista naisten nelosdivarin joukkueessa. Harrastuksiin kuuluu lisäksi tanssi, josta saattaa olla jatkossa ammatillisestikin hyötyä.

– Toivoisin voivani tehdä joskus musiikkiteatteria.

Nomi

Kirjoitti ylioppilaaksi Sibelius-lukiosta.

Soittaa myös pianoa.

Laulajan uunituore ensilevy, 10 kappaletta sisältävä Pieni minä, julkaistiin perjantaina 29.11. (Sony Music Finland).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.