Uusi asuinalue kasvaa Helsinki-Vantaan kupeeseen – lentomelu ei ole huolena

Neea Ihalainen muutti Perintötien ja Äyritien kulmauksen uusiin taloihin keväällä. Armi Suojanen

Armi Suojanen

Kehä kolmosen reunassa kauppakeskus Jumboa vastapäätä on noin tusina toimistorakennuksia ja niiden takana kolme pysäköintihallia.

Kehätien kanssa samansuuntaisesti kulkevan Äyritien vieressä on lisää toimistotaloja ja sitten – kolme ihan uutta asuinkerrostaloa.

Tämän vuoden alkupuolella valmistuneet talot ovat 4-, 5- ja 8-kerroksisia ja niissä on yhteensä lähes 200 vuokra- ja omistusasuntoa.

Yksi uusista asukkaista on Keravalta tullut Neea Ihalainen, 19, joka muutti ensimmäiseen omaan vuokrakotiin poikaystävänsä kanssa keväällä.

– Sijainti on sopiva, sanoo Ihalainen, joka on töissä Tammistossa.

Hän sanoo viihtyvänsä ”ihan hyvin”. Toiveena olisi koirapuisto, että ulkoilu viiden kuukauden ikäisen Peppi-koiran kanssa olisi mukavampaa.

Koirapuistoa ei ainakaan vielä ole, mutta palvelut asukkaille ovat jo paremmat kuin monella muulla uudella asuinalueella.

Kävelymatkan päässä sijaitsevat Jumbon lisäksi muun muassa viihdekeskus Flamingo ja yksityinen päiväkoti. Liikenneyhteydetkin toimivat.

Omaa koulua Veromies saa odottaa, kunnes Rälssitien ja Äyritien kulmaukseen rakennettava Atomi-kokonaisuus päiväkoteineen valmistuu näillä näkymin kesäksi 2023.

Äyritien ja Perintötien kulmauksen ensimmäiset talot ovat vasta alkua noin viiden hehtaarin suuruisen maa-alueen rakentamisessa. Alue muodostuu YIT:n ja aiemmin Lemminkäisen omistamista tonteista. Rakennusyhtiöt yhdistyivät vuoden 2018 alkupuolella.

Nyt YIT on nimennyt linnuntietä vain runsaan kahden kilometrin päässä terminaali 2:sta sijaitsevan asuinalueen Lentolaksi.

– Eikä lentomelua ole, myhäilee YIT:n yksikönjohtaja Heikki K. Hannukkala

Kiitotiet ovat eri suunnissa uuteen asuinalueeseen nähden.

Kehätien liikenteen hurina sen sijaan kuuluu toimistotalojen takaa. Ääntä torppaamaan ja viihtyisyyttä lisäämään uusiin asuinkortteleihin rakennetaan suojaisia sisäpihoja.

Perintötien varrella on parhaillaan rakenteilla 380 autopaikan pysäköintitalo sekä neljä asuinkerrostaloa, joihin tulee yhteensä noin 300 asuntoa. Ne valmistuvat ensi vuoden lopulla ja vuoden 2021 alussa. Lisäksi tulee vielä kaksi muuta pysäköintitaloa.

Kun Perintötien varsi molemmin puolin on valmis, siellä sijaitsee noin 1 500 asuntoa.

Eikä rakentaminen siihen lopu, vaan jatkuu Rälssitien ja Äyritien kulmaan Manttaalipuistoon, jonka nimi muuttuu Annefredin puistoksi. Annefred eteläinen -asemakaava-alueen omistavat Vantaan kaupunki sekä YIT ja sinne on tulossa asuntoja noin 2 000 asukkaalle.

Hannukkala arvioi, että rakentaminen voisi alkaa vuoden 2022 aikana.

Työpaikka-alueelle asuntoja

Veromies on kuulunut Vantaan vähäväkisimpiin kaupunginosiin Vestran, Luhtaanmäen, Petikon, Myllymäen, Kiilan ja Viinikkalan, Ojangon sekä Länsisalmen kanssa.

Veromies on työpaikkavaltaista aluetta, mutta viime vuosina kaupunki on aloittanut sinne myös asuntojen kaavoittamisen. Sen tulokset alkavat näkyä pikku hiljaa.

Tänä vuonna 1. tammikuuta Veromiehessä asui 630 asukasta ja ensi vuoden alussa 987.

Ennusteen mukaan asukkaita on vuonna 2024 yli 3 100 ja 2029 jo lähes 7 000. Siinä näkyvät myös Aviapoliksen asemanseudun asukkaat.

Aiheeseen liittyvää

  1. Markun parveke on asuinalueen nähtävyys – Nyt naapureita ilahduttaa päivittäin vaihtuva joulukalenteri
    18.12.2019 7:05
  2. Kolmannen Kalasataman asuintornin lupaa käsitellään – 31 kerrosta, asuntojen keskikoko alle 40 neliötä
    10.12.2019 18:10
  3. Helsingin keskustassa varastoidaan viljaa – Kuvat: 32 siilon jyväjemma aiotaan jättää luksusasuinalueen keskelle
    4.12.2019 6:44

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut