Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uutisten viikon lukupaketissa asiaa somesta ja tulevaisuuden toimittajasta

Yhden joulukinkun rasvalla ajaa 3 kilometriä – näin voit kierrättää paistinrasvan etkä tuki viemäriä

Kinkkutemppu kierrättää tänäkin jouluna joulukinkkujen paistinrasvat uusiutuvaksi dieseliksi. Toiveena on myös, että tippaakaan paistinrasvaa ei päätyisi viemärin tukkeeksi.

Joulukinkun, kalkkunan, kalan tai vaikkapa juuressipsien paistinrasvat voi ottaa talteen, pakata ne huuhdeltuun kartonkitölkkiin ja kiikuttaa keräyspisteeseen.

Keräykseen ei voi laittaa lasia, muovia tai metallia. Tölkin voi sulkea vaikkapa teipillä. Kinkkurasvan kannattaa antaa hyytyä kartonkitölkissä ennen keräyspisteeseen vientiä.

Kinkkutempun tavoitteena on saada 200 000 suomalaista kotitaloutta lahjoittamaan kinkun paistinrasvansa keräykseen, jolloin teemme lahjoituksen vähävaraisia perheitä avustavan Hope-järjestön toimintaan.

Suomalaisten jouluruokien paistinrasvat kierrätetään jo neljättä perättäistä kertaa uusiutuvaksi dieseliksi.

Yhden joulukinkun rasvasta valmistettavalla dieselillä ajaa jopa kolme kilometriä. Ja kinkkuahan Suomessa tunnetusti syödään – itse asiassa seitsemän miljoonaa kiloa kinkkua joka joulu.

Kun diesel valmistetaan jätteistä ja tähteistä, on se myös ilmastolle ystävällisempää.

Jätteistä ja tähteistä tuotetulla Neste MY uusiutuvalla dieselillä on jopa 90 % pienempi CO2-jalanjälki kuin fossiilisella dieselillä.

Eikä Neste MY uusiutuvan dieselin raaka-aineiden tarvitse olla peräisin kinkusta, vaan kaikki eläin- ja kasvisperäinen rasvajäte kelpaa.

Keräysaika jatkuu 7.1.2020 saakka.