Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

IL: 43-vuotias perheenisä pahoinpiteli kahta koulupoikaa Vihdissä uimarannalla – käräjäoikeus tuomitsi maksamaan kummallekin pojalle 100 euroa vahingonkorvausta

Iltalehti uutisoi 43-vuotiaasta perheenisästä, joka hermostui kahden 12-13 vuotiaan pojan polkupyöräilystä vihtiläisellä uimarannalla ja kävi heidän päälleen.

Tilanne sai alkunsa, kun mies oli valvomassa omien lastensa uintia rannalla ja näki 12-13 vuotiaiden poikien ajavan laiturille polkupyörillä. Tästä hermostuneena perheenisä uhrien kertomuksen mukaan repäisi toisen pojista pyörän selästä ja löi häntä mahaan niin, että poika alkoi itkeä.

Hetken kuluttua mies tönäisi toisen pojan pyörän selästä järveen ja kuulemma nauroi päälle. Pudotessaan kaislikkoon poika loukkasi jalkaansa astuessaan jonkin terävän päälle.

Tapaus sattui toukokuussa 2018. Mies itse kiisti syytteet ja sanoi, että poliisi oli tapauksessa puolueellinen. Hän sanoi vain horjahtaneensa jälkimmäisen pojan päälle ottaessaan vissypulloa ja ensimmäisen pojan hakkaamistapauksen hän kiisti kokonaan. Mies silti hyväksyi esitutkintapöytäkirjan allekirjoituksellaan.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi poikien kertoneen tapauksesta uskottavasti sekä johdonmukaisesti ja tuomitsi miehen pahoinpitelyistä 50 päiväsakkoon. Pienistä tuloistaan johtuen tuomitun täytyy kuitenkin maksaa sakkoa vain 300 euroa sekä kummallekin pojalle ainoastaan 100 euroa vahingonkorvausta.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.