Malmin maauimala on vasta alkusoittoa – Helsinkiin tulossa täysin uusi uimahalli

Keskiviikkona uudelleen avatun Töölön urheilutalon remontoidut altaat tuovat pientä helpotusta Helsingin uimahallipulaan.

Suurin paine on tällä hetkellä Malmin alueella.

– Siltamäen uimahalli on liian pieni. Siltä alueelta etsitään tonttia, mihin voisi toteuttaa Malmin kokoisen hallin. Malmin uimahalliin ollaan kaavoittamassa laajennusta ja maauimalaa, sanoo Urheiluhallit oy:n toimitusjohtaja Pekka Laitinen

Etelä-Helsingissä on tällä hetkellä ainoastaan Yrjönkadun uimahalli. Laitinen toivoo, että Jätkäsaaren Bunkkeriin suunniteltu halli toteutuisi. Hän sanoo, että sitä pyörittäisi Helsingin kaupungin liikuntapalvelut.

Myös Mäkelänrinnettä ollaan laajentamassa. Siellä on tällä hetkellä Helsingin ainoa ympäri vuoden käytössä oleva 50 metrin allas. Kesällä yhtä pitkä on myös Uimastadionilla.

– Mäkelänrinteen laajennukselle on lainvoimainen kaava. Hyppytornin taakse saadaan toteuttaa uusi 50 metrinen allas. Myös monitoimi- ja terapia-altaita tarvitaan entistä enemmän.

Uudet altaat Mäkelänrinne saanee ensi vuosikymmenen puolivälin tienoilla.

– Asia riippuu siitä, kuinka Malmin laajennushanke etenee. Tavoite on vuodet 2023–25.

Lue myös: Aiemmin maauimalaa on ehdotettu muun muassa Puistolaan, sillä maauimaloita ei ole Helsinkiin rakennettu pitkään aikaan.

Malmin maauimalan kaavan valmistuminen kestää Laitisen mukaan ainakin vuoden. Tämän jälkeen tarvitaan poliittisia päätöksiä ja kaupungin hyväksyntä rahoitukselle. Laajennus maksaa noin 15 miljoonaa euroa.

Laitinen uskoo, että Malmin maauimala etenee ripeästi.

– Kaikki, joiden kanssa olen keskustellut, suhtautuvat asiaan erittäin myönteisesti. Kaavoittaja näkee hallin hyvänä Malmin ja Pohjois-Helsingin palveluiden kehittymiselle.

Malmin maauimalasta kertoi aiemminHelsingin Sanomat

Koko Helsingin uimahallitilannetta Laitinen pitää kohtuullisena.

– Kaupungin väestömäärä kasvaa. Uusien asuinalueiden elinvoimaisuus edellyttää liikuntatiloja. Uimahallit tavoittavat Helsingin liikuntapaikoista laajimman kansanosan.

Mäkelänrinne on Suomen suosituin uimahalli. Kävijöitä oli viime vuonna 850 000

– Se oli ennätys. Tänä vuonna kävijämäärä on todennäköisesti vielä hieman isompi.

– Kun Mäkelänrinne avattiin 20 vuotta sitten, 400 000 kävijän tavoitteeseen suhtauduttiin skeptisesti, Laitinen muistelee.

Helsingin kaupungilla on 15 uimahallia. Monet vanhat hallit odottavat peruskorjausta.

– Uimahalleilla peruskorjausväli on noin 20 vuotta. Yksi halli pitäisi peruskorjata aina kahden vuoden välein, jotta korjausvelkaa ei syntyisi, Laitinen sanoo.

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut