Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten uusi kolumnirinki aloittaa – Vapaavuori, Halla-aho, Sinnemäki – lue kova nimilista

Helsingin Uutisten uudistukset jatkuvat. Aiemmin syksyllä paperilehteen on luotu muun muassa selkeät osastot ravintola-, kulttuuri- ja urheiluaiheille sekä joka numerossa ilmestyvälle henkilöhaastattelulle. Kaupunkiin, sen ilmiöihin ja asukkaisiin liittyvät uutiset ja puheenaiheet ovat pääosassa.

Vuoden 2020 alussa tapahtuu lisää: Helsingin Uutisten paikallisuus harppaa ison askeleen eteenpäin, kun lehteä aletaan julkaista kuudessa eri aluepainoksessa. Painokset ovat HU Länsi, HU Keskinen, HU Koillinen, HU Itä, HU Kaakko ja HU Kantakaupunki.

Helsingin Uutisten uusi rakenne, juttuosastot sekä osapainokset ovat osa kokonaisvaltaista uudistusta.

– Haluamme olla aidosti helsinkiläinen uutis- ja puheenaihemedia, Helsingin Uutisten päätoimittaja ja Etelä-Suomen Median paikallisjohtaja Karri Kannala sanoo.

Kannala on koonnut Helsingin Uutisille myös uuden kolumniringin.

– Eri puolueet, elinkeinoelämä, kulttuuri, urheilu ja kolmas sektori ovat laajasti edustettuna. Uudessa kolumniringissä on monipuolinen kattaus kirjoittajia elämän eri osa-alueilta.

Kolumnisarjan avaa 4.1. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.). Mukana on myös muita maan ja Helsingin kärkipoliitikkoja, kuten Anni Sinnemäki (vihr.), Jussi-Halla-aho (ps.) ja Tuula Haatainen (sd.).

Elinkeinoelämää edustavat Helsingin seudun kauppakamari ja Helsingin yrittäjät. Moniäänisyyttä keskusteluun tuovat Helsinki Priden toiminnanjohtaja Aaro Horsma sekä Helsingin seurakunnat.

Liikenneasioita puntaroivat Helsingin sataman toimitusjohtaja Ville Haapasaari sekä Pyöräliiton puheenjohtaja Janne Takala

Uudenmaan ääntä käyttää maakuntajohtaja Ossi Savolainen Yhteistyöstä tai ristiriidoista Helsingin kanssa kertovat Espoon ja Vantaan kaupunginjohtajat sekä Tampereen pormestari. Koulutus- ja korkeakoulunäkökulmaa luo Helsingin yliopisto.

Juttua muokattu 30.9.2020: Lisätty uusia nimiä kolumnirinkiin.