Pohjoismaiden ensimmäinen Hyatt-hotelli Helsinkiin

- Vielä ei ole tiedossa, tuleeko Seurahuoneen perinteinen ravintola kokouskäyttöön vai kaikille avoimeksi ravintolaksi, Antti Kerppola kertoi äskettäin HU:lle. Jukka Hämäläinen

toimitus

Helsingin Kaivopihalle Seurahuoneen taloon tulee Pohjoismaiden ensimmäinen Hyatt-ketjun hotelli. Grand Hansa Hotel palauttaa kortteliin palan Helsingin kaupunkihistoriaa.

Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kiinteistöomaisuutta hoitava ja kehittävä Ylva hallinnoi nyt Kaivopihan kiinteistöjä Uudelta Ylioppilastalolta entisen hotelli Seurahuoneen taloon. Koko korttelia ollaan parhaillaan remontoimassa, ja osana muutosta Helsinkiin syntyy kaupungin merkittävin hotelli. Uniikkien The Unbound Collection by Hyatt -hotellien ketjuun liittyvä uusi hotelli tulee tarjoamaan maailmanluokan tason palveluita, joita Helsingissä ei ole tiedotteen mukaan ennen koettu.

– Me haluamme olla kehittämässä Helsinkiä mahdollisimman laaja-alaisesti ja vastuullisesti. Hotellihanke tukee Helsingin kansainvälistymistä ja ydinkeskustan kestävää kehittämistä. Haluamme tehdä omasta, Kaivopihan, korttelistamme mahdollisimman laadukkaan kaikille helsinkiläisille ja Helsingissä vieraileville, toteaa tiedotteessa Ylvan toimitusjohtaja Antti Kerppola

Ylva osti hotelli Seurahuoneen talon syksyllä 2018, ja on siitä lähtien hakenut kortteliin arvoihinsa sopivaa hotellioperaattoria. Nyt yhteistyökumppanit on useiden kansainvälisten toimijoiden joukosta valittu. Suomalainen Primehotels Oy on solminut franchising-sopimuksen Hyattin kanssa ja tulee operoimaan Kaivopihan kiinteistössä luksushotellia.

Grand Hansa Hotel avaa ovensa Kaivopihalla vuonna 2022 ja siinä on 224 huonetta.

– Kiinnostus Helsinkiä kohtaan kansainvälisten matkailijoiden keskuudessa on ollut viime vuosina vaikuttavaa. Kohteen historia ja alueen ainutlaatuinen kulttuuri tekevät Helsingin Grand Hansasta luontevan osan The Unbound Collection by Hyatt -ketjua, toteaa Hyattin Euroopan toimintojen kehityksestä vastaava johtaja Guido Fredrich.

Grand Hansa Hotel palauttaa ylioppilaiden kortteliin osan Helsingin ydinkeskustan kaupunkihistoriaa. Uuden Ylioppilastalon tiloissa toimi vuosina 1924–1968 Hotelli Hansa, ja jo ennen Hotelli Hansaa Ylioppilaskoti ja Lähetyshotelli.

Nyt kokonaisuuteen liitetään hotelli Seurahuoneen talona tunnettu kiinteistö. Tiloissa on toiminut hotelli vuodesta 1912. Koko korttelin ja Kaivopihan kehityksestä tulee vastaamaan Ylva.

Aiheeseen liittyvää

  1. Opiskelijat hallinnoivat noin 360 miljoonan euron omaisuutta Helsingissä – "Ydinkeskustassa sijaitseva hotelli herätti kansainvälisen kiinnostuksen"
    5.12.2019 6:10
  2. Vanhan kellari menee lopullisesti uusiksi – opiskelijat laittavat ydinkeskustan remonttiin
    26.11.2019 10:15
  3. Otaniemen hehkutettu Fat Lizard laajentaa Helsingin ydinkeskustaan – "Tuomme mukana kulmakunnan särmää"
    30.10.2019 14:40

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut