VR: Junat Helsingistä Ouluun, Tampereelle ja Jyväskylään kasvattivat taas matkustajamääräänsä 23 prosentilla – lisää vuoroja ensi viikolla

Kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin marraskuussa lähes 1,3 miljoonaa junamatkaa, jok on 8 prosenttia edellisvuotta enemmän. Vesa Tapiola

Petteri Mäkinen

Kotimaan kaukoliikenteessä tehtiin marraskuussa lähes 1,3 miljoonaa junamatkaa, jok on 8 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Marraskuussa matkustus kasvoi kotimaan kaukojunissa eniten Helsingin ja Oulun (+23 %), Helsingin ja Jyväskylän (+23 %) sekä Helsingin ja Tampereen välillä (+23 %). Yhteensä kotimaan kaukoliikenteessä on tehty kuluvana vuonna jo lähes 13 miljoonaa matkaa.

– Matkamäärien kasvu jatkui erittäin vahvana marraskuussa. Viimeisen kolmen vuoden aikana junamatkustuksen suosio on noussut huimaa vauhtia – raiteilla on tehty vuoteen 2016 verrattuna 2,5 miljoonaa uutta matkaa, sanoo VR:n matkustajaliikennejohtaja Topi Simola tiedotteessa..

VR tuo raiteille runsaasti lisää vuoroja aikataulukauden vaihtuessa 15.12. Vuorotarjonta paranee etenkin pääradalla, ja suosituimpiin vuoroihin tulee myös lisää istumapaikkoja.

Uuden aikataulukauden myötä myös lähijunien tarjonta paranee, kun Tampereella aloittaa uusi, Nokian ja Toijalan välillä kulkeva M-lähijuna.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut