Luvaton päiväkoti suljetaan Helsingissä lopullisesti – ennätti toimia 30 vuotta

Päiväkoti Inspiran mukaan Etelä-Haagassa sijaitseva Museoviraston suojelema rakennus on peräisin 1700-luvun lopulta. Siihen ei ollut mahdollista tehdä rakennusvalvonnan vaatimia hätäpoistumisteitä. Luovan toiminnan tuki ry

Aapo Siippainen

Etelä-Haagassa sijaitseva yksityinen Inspira-päiväkoti joutuu lopettamaan toimintansa puutteellisten rakennuslupien vuoksi.

1700-luvulla rakennettu talo on Museoviraston suojelema, eikä sen alakertaan ollut päiväkodinjohtaja Sari Niemen mukaan mahdollista rakentaa vaadittuja poistumisteitä.

– Löysimme hyvät uudet tilat Pikku Huopalahdesta, mutta kaupunki vaati rakennukseen remontteja, joihin pienellä yhdistyksellä ei ole varaa. Joudumme lopettamaan päiväkodin toiminnan vuoden lopussa.

Inspira on toiminut kerhona ja päiväkotina 30 vuoden ajan. 18-paikkaista päiväkotia pyörittää Luovan toiminnan tuki ry.

Helsingissä toimii tällä hetkellä yli 30 päiväkotia, joilla on puutteita rakennusluvissa.

Luvattomien joukossa on sekä kunnallisia että yksityisiä päiväkoteja.

Korjattavien kohteiden kaikkia töitä ei saada kuntoon vuoden loppuun mennessä, arvioi projektipäällikkö Sara Rintamo Helsingin kaupungilta.

– Päiväkodit ovat pyytäneet lisäaikaa. Se edellyttää muun muassa uskottavaa suunnitelmaa toteutuksen aikataulusta ja lisäajan tarpeen perusteluja.

Yleisimmät puutteet rakennusluvissa liittyvät Rintamon mukaan ilmanvaihtoon. Lupaprosessin kokonaistilanne näyttää Rintamon mukaan hyvältä.

Vielä keväällä luvattomia päiväkoteja oli Helsingissä yli 70.

Päiväkotiyrittäjät kritisoivat keväällä rakennuslupien prosessia liian monimutkaiseksi. Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) sanoi tuolloin, että lupaprosessissa on kehitettävää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.