Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Vartiokylänlahden rannoille kolme uutta asuinaluetta – kaupunkilaiset toivovat suosikkireittinsä lahden ympäri säilyvän

Vartiokylänlahden alueelle suunnitellaan kolmea uutta asuinaluetta, jotka ovat Puotilanranta nykyisen Puotilan venesataman paikalla, Rastilanranta Meri-Rastilan ja merenrannan välissä sekä myöhemmässä vaiheessa rakennettava Rastilan kartanon alue.

Helsingin Uutiset kertoi hiljattain, että leirintämökkejä ja telttailua on suunniteltu siirrettäväksi Kivinokkaan.

Suunnitteluperiaatteita ja kaavarunkoa varten kysyttiin keväällä asukkaiden mielipiteitä. Eniten palautetta keräsivät luonnonympäristöön sekä suosikkipaikkoihin ja reitteihin liittyvät kysymykset.

Suunnitteluperiaatteissa määritellään alueen täydennysrakentamisen, virkistysalueiden ja palvelurakenteen tärkeimmät tavoitteet.

Sen jälkeen laadittavassa kaavarungossa tarkennetaan merkittävimmät periaateratkaisut, kuten alustava kortteli- ja viherrakenne sekä liikennejärjestelyt. Vartiokylänlahden ympäristö säilyy pääosin virkistysalueena.

Asukaskyselyssä vastaajia oli kaikkiaan 650. Yksittäisiä karttavastauksia saatiin noin 7 500 ja avovastauksia yli 900. Alueella järjestettiin viime keväänä myös kolme yleisötilaisuutta.

Eniten vastattiin kysymykseen säilytettävistä luonnonympäristöistä sekä suosikkireiteistä ja -paikoista. Monet vastaajat korostavat koko lahden kiertämisen merkitystä yksittäisen paikan sijaan.

– Vartiokylänlahden lenkki on itäinen Töölönlahti, jossa on kiva lenkkeillä kavereiden kanssa, toteaa eräs palautteen antaja.

Myös avokysymyksiin, joissa kysyttiin, millaisia tulevaisuuden asuinalueet Puotilanranta, Rastilanranta ja Rastilan kartanon alue voisivat olla, tuli runsaasti vastauksia.

Puotilanrantaan toivottiin muun muassa rantabulevardia, jonka varrella olisi kahviloita ja palveluita, leikkipaikkoja, laitureita, istumapenkkejä ja vehreyttä.

Rastilanrannan asuinalueen koon toivottiin säilyvän maltillisena ja luonnonmukaisena, ja monipuolisen metsäalueen säilyvän. Rastilan kartanon alueella olevan leirintäalueen säilymistä toivottiin monessa vastauksessa. Muuten toivottiin meren ja ranta-alueen säilyvän ja rakentamisen olevan pienimuotoista.

Helsingin Uutiset kertoi tämän vuoden maaliskuussa, että kolmelle uudelle asuinalueelle on tulossa alustavien suunnitelmien mukaan yhteensä noin 7 500 asukasta.

Karttakyselyn yhteydessä oli myös mahdollista ilmoittautua sparrausryhmään. Ryhmään ilmoittautui 47 henkilöä ja se on kokoontunut syksyn aikana kerran. Ryhmässä on työstetty kyselyn tuloksia sekä suunnitteluperiaatteiden teemoja.

Vartiokylänlahden suunnitteluperiaatteet tulevat nähtäville keväällä 2020. Lautakunta päättää niistä syksyllä 2020, jonka jälkeen työtä jatketaan kaavarungon laatimisella.