Junavuoroja ja istumapaikkoja lisätään – VR laskee myös lähiliikenteen hintoja

Junamatkustus on kasvsussa. Arkisto/Päivi Tuovinen

toimitus

Junaraiteille tulee runsaasti lisää vuoroja, kun aikataulukausi vaihtuu 15. joulukuuta. Vuorotarjonta paranee etenkin pääradalla, ja suosituimpiin vuoroihin tulee myös lisää istumapaikkoja.

Matkustaminen helpottuu ja nopeutuu useiden kaupunkien välillä. Esimerkiksi Oulun ja Helsingin välillä kaikki vuorot muuttuvat vaihdottomiksi, ja matka-ajat nopeutuvat keskimäärin 13–18 minuuttia.

Lisäksi junalipun hinnat laskevat Järvenpäässä ja Hyvinkäällä lähijunissa kerta-, sarja- ja kausilippujen osalta.

Marraskuussa matkustus kasvoi kotimaan kaukojunissa eniten Helsingin ja Oulun, Helsingin ja Jyväskylän sekä Helsingin ja Tampereen välillä. Kaikilla näillä väleillä matkustus on kasvanut 23 prosenttia kolmen vuoden aikana.

Vuodessa matkustus on kasvanut 8 prosenttia. Yhteensä kotimaan kaukoliikenteessä on tehty kuluvana vuonna lähes 13 miljoonaa matkaa.

– Merkittävästi lasketut hinnat, parantunut vuorotarjonta ja nopeammat matka-ajat saavat aina vain useamman suomalaisen valitsemaan edullisen, mukavan ja nopean junan yksityisautoilun tai lentämisen sijasta. Juna on myös helppo valinta puhtaamman ilmaston puolesta, sanoo VR:n matkustajaliikennejohtaja Topi Simola tiedotteessa.

Aiheeseen liittyvää

  1. HSL:n kasvava lähijunaliikenne ongelman edessä – "Olemme vain pallon syöttäjä" 2.12.2019 5:50
  2. Joulun junaliput pian myyntiin – VR: "Suosituimmat vuorot myydään nopeasti loppuun" 8.10.2019 10:42
  3. IS: Junalipun saa mobiilisovelluksella jopa useita kymppejä halvemmalla – Näin vastaa VR 5.7.2019 21:35

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut