HSL:n pitkien matkojen lippuhinnat laskevat vuoden alusta alkaen – katso, aleneeko sinun vyöhykelippusi hinta

HSL:n lippujen hinnat laskevat vuoden alusta alkaen. Muutoksia tulee pisimpien matkojen hintoihin, eli ABC-, BCD-, CD- ja ABCD-lippuihin. Hinnanalennus koskee sekä kerta- että kausilippuja. AB-, BC- ja D-lippujen hinnat eivät muutu.

Hinnan alennuksista hyötyvät erityisesti C-ja D-vyöhykkeillä asuvat mutta myös monet A- ja B-vyöhykkeen asukkaat. Esimerkiksi helsinkiläiset ostavat 27 prosenttia ABC-lipuista ja kolmanneksi eniten ABCD-lippuja keravalaisten ja kirkkonummelalaisten jälkeen.

Joukkoliikenteen palvelutaso C- ja D-vyöhykkeellä on heikompi kuin lähempänä Helsingin keskustaa. Vuoden vaihteen jälkeen tämä näkyy nykyistä paremmin myös lippujen hinnoissa.

A- ja B-vyöhykkeellä joukkoliikenteen palvelutarjonta erinomainen. Lisäksi AB- ja BC-lippujen matkustusalue on erittäin laaja, ja 80 minuutin vaihtoajan ansiosta AB- ja BC-kertalipulla ehtii monissa tilanteissa tehdä meno- ja paluumatkan samalla lipulla.

Vyöhykeuudistuksen tultua voimaan, moni kaipaili yhden vyöhykkeen lippuja. HSL:stä kuitenkin kerrottiin, että A-alue olisi ollut liian pieni lipputuotteeksi. Kahden vyöhykkeen ostopakolla haluttiin myös välttää suuren hintaportaan syntyminen.

Monet hiuksenhienosti B-vyöhykkeen ulkopuolelle jääneet espoolaiset, vantaalaiset ja helsinkiläiset kokivat vuoden alussa myös kuuluvansa uudistuksen häviäjiin. ABC-lippu on kuitenkin hinnaltaan seutulipun tasoa.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Mainos: HotLips

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut