HSL:n pitkien matkojen lippuhinnat laskevat vuoden alusta alkaen – katso, aleneeko sinun vyöhykelippusi hinta

Nykyisessä HSL:n lippujärjestelmässä on ostettava vähintään kahden vyöhykkeen lippu. Arkistokuva. Sirkku Aalto

Anniina Virtanen

HSL:n lippujen hinnat laskevat vuoden alusta alkaen. Muutoksia tulee pisimpien matkojen hintoihin, eli ABC-, BCD-, CD- ja ABCD-lippuihin. Hinnanalennus koskee sekä kerta- että kausilippuja. AB-, BC- ja D-lippujen hinnat eivät muutu.

Hinnan alennuksista hyötyvät erityisesti C-ja D-vyöhykkeillä asuvat mutta myös monet A- ja B-vyöhykkeen asukkaat. Esimerkiksi helsinkiläiset ostavat 27 prosenttia ABC-lipuista ja kolmanneksi eniten ABCD-lippuja keravalaisten ja kirkkonummelalaisten jälkeen.

Joukkoliikenteen palvelutaso C- ja D-vyöhykkeellä on heikompi kuin lähempänä Helsingin keskustaa. Vuoden vaihteen jälkeen tämä näkyy nykyistä paremmin myös lippujen hinnoissa.

A- ja B-vyöhykkeellä joukkoliikenteen palvelutarjonta erinomainen. Lisäksi AB- ja BC-lippujen matkustusalue on erittäin laaja, ja 80 minuutin vaihtoajan ansiosta AB- ja BC-kertalipulla ehtii monissa tilanteissa tehdä meno- ja paluumatkan samalla lipulla.

Vyöhykeuudistuksen tultua voimaan, moni kaipaili yhden vyöhykkeen lippuja. HSL:stä kuitenkin kerrottiin, että A-alue olisi ollut liian pieni lipputuotteeksi. Kahden vyöhykkeen ostopakolla haluttiin myös välttää suuren hintaportaan syntyminen.

Monet hiuksenhienosti B-vyöhykkeen ulkopuolelle jääneet espoolaiset, vantaalaiset ja helsinkiläiset kokivat vuoden alussa myös kuuluvansa uudistuksen häviäjiin. ABC-lippu on kuitenkin hinnaltaan seutulipun tasoa.

Aiheeseen liittyvää

  1. HSL:n kasvava lähijunaliikenne ongelman edessä – "Olemme vain pallon syöttäjä" 2.12.2019 5:50
  2. HSL:n vyöhykelippu toi kikkailun – näin osa helsinkiläisistä voi säästää 50 e/kk 29.8.2019 5:45
  3. HSL: Näin voit säästää kausilipusta useita kymppejä vuodessa 20.11.2019 7:45

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut