Kaikki vuoden juhlimattomat juhlat voi nyt viettää samana päivänä, pöydässä jopa mämmiä – "Tämä ei ole vain ulkomaalaisille turisteille"

Joulunaika antaa myös mahdollisuuden hullutteluun. Remontin jälkeen uusiutuneessa Marskissa on normaalia joululounasta 20. joulukuuta asti. Sitten katetaan jouluaaton ja joulupäivän buffet-pöydät.

Hulppein on kuitenkin uudenvuoden aaton illallinen, jolloin kaikki vuoden juhlimattomat juhlat nautiskellaan yhden illan aikana. Pöydässä on jopa mämmiä ja keväisten valmistujaisjuhlien voileipäkakkua.

– Tämä ei ole vain ulkomaisille turisteille, vaan perheille ja suvuille. Suomi-nostalgiaa aivan kaikille, Marskin Kuusi Palaa -ravintolan keittiöpäällikkö Sami Lyly kertoo.

– Idea syntyi siitä, että ihmisillä on nykyään järkky kiire. Sitten sitä jumpattiin johtoryhmässä. Kysyttiin: Mitä Suomi syö? Vastauksen saimme, kun totesimme, että oma henkilökuntamme on tullut ympäri Suomea.

Lue myös:Uusi ilmiö näkyy joulun alla Helsingin hotelleissa ja ravintoloissa – "Kokoonnutaan ensin yhdessä ja sitten kaikki menevät tahoilleen"

Kuusi palaa on tehnyt kunniaa suomalaiselle ruoalle viime keväisen avaamisen jälkeen, ja Lyly myy mielellään käsitettä finnfullness.

– Ensimmäisenä uudenvuoden aaton listalla on Imatralta kotoisin olevan vuoromestarin ”Isänpäivä à la sous chef Löppösen perhe”.

Se on roseeksi paahdettua paahtopaistia ja sienikastiketta. 20 ruokalajia ovat pitkälti henkilökunnan suosikkeja.

31. joulukuuta -lista yhdistelee Suomea ristiinrastiin, sukulaisia, merkkipäiviä, juhlapyhiä ja sesonkeja.

Lylyn oma panos listalle on Mummin erikoinen eli lihapiirakkapelti – varmaan monen muunkin lapsuudenmuisto.

Juhannusta ja joulua edustaa Marskin graavattu lohi. Ja jollei jouluna ole lunta, niin ainakin luumurahkaa. Tarina etenee, että tädin luona syödään kalkkunanrintaa ja kahdestaan mätimousse.

Pilkettä silmäkulmassa on ollut, mutta esimerkiksi juhlapöydän juomat ovat tosi syvältä suomalaisesta perinteestä: simaa, piimää, kotikaljaa ja jaffaa. Toki kuohuviinin todetaan sopivan kaiken kanssa.

Lyly on todella innostunut leikittelystä ja sen tulevasta toteutuksesta. Esikuvaa hänellä ei ollut. Tuleeko perinteestä jatkuva, selviää vuoden viimeisenä päivänä. Silloin ehdoton nimikkoruoka kuuluu ”Koko perheen uusivuosi” eli höyrytettyjä nakkeja ja kirkasta perunasalaattia.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut