Uutissuomalainen: Hallituspuolueiden puheenjohtajat eivät kerro kantaansa al-Holin lasten palautuksiin – kolme kysymystä kysyttiin kolmeen kertaan

Hallituspuolueet eivät kerro kantaansa lasten palautuksiin al-Holin pakolaisleiriltä Syyriasta. Uutissuomalainen kysyi asiaa puolueiden puheenjohtajilta ensimmäisen kerran viikko sitten torstaina ja uudestaan tämän viikon maanantaina ja keskiviikkona. Lauri Heikkinen/Valtioneuvoston kanslia

toimitus

Hallituspuolueet eivät kerro kantaansa lasten palautuksiin al-Holin pakolaisleiriltä Syyriasta, Uutissuomalainen kertoo.

Uutissuomalainen kysyi asiaa puolueiden puheenjohtajilta ensimmäisen kerran viikko sitten torstaina ja uudestaan tämän viikon maanantaina ja keskiviikkona.

Vain kristillisdemokraatit vastasi kysymykseen, joka kuului: "Pitäisikö Suomen voida hakea Syyrian pakolaisleireiltä pois a) orpolapsia? b) lapsia äidin kanssa? c) ei kumpiakaan?"

– Ei ole edellytyksiä hakemiseen, koska ihmisten taustat ja mahdolliset rikosoikeudelliset vastuut sekä turvallisuusriskit ovat selvittämättä. Kurdihallinto ei myöskään erota lapsia omaisistaan, Sari Essayah (kd.)vastasi Uutissuomalaiselle.

Myöskään minkään puolueen ryhmänjohtaja ei vastannut Uutissuomalaisen samaa aihetta koskeneeseen kyselyyn, joka tehtiin keskiviikkona.

Lue koko Uutissuomalaisen juttu puolueiden kommenteista ja kiistan taustoista täältä.

Suurimmat oppositiopuolueetkaan perussuomalaiset ja kokoomus eivät vastanneet Uutissuomalaisen kyselyyn, mutta ne lähettivät asiaa koskevat tiedotteet. Oppositiopuolueiden eli perussuomalaisten, kokoomuksen, kristillisdemokraattinen ja nyt-liikkeen eduskuntaryhmät jättivät aiheesta välikysymyksen eduskunnan keskuskansliaan keskiviikkona päivällä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.