The Voice of Finland -finalisti Jesse Kaikuranta yllättää – näyttelee ensi kesänä naista Juha Tapion musiikin tahtiin

Jesse Kaikuranta kokeili Keravalla punaista peruukkia. Komedian puvustaa Sinikka Zannoni (vas.) ja ohjaa Tiina Brännare. Aino Salonen

Jouko Tuomas-Kettunen

Krapin kesäteatterin esitystä siivittävät ensi kesänä laulaja Juha Tapion hitit.

Keski-Uudenmaan teatteri tulkitsee tarinan rakkaudesta, intohimosta ja jääräpäisyydestä.

Teatteri lupaa, että ristiriidoiltakaan ei voi välttyä kahden täysin erilaisen persoonan, jäyhän nuohoojan ja hänen taiteilijanaapurinsa kohdatessa.

Kaksi puuta -näytelmä esitettiin ensi kertaa vuonna 2018 Hämeenlinnan Uudessa Kesäteatterissa, jossa se murskasi katsojaennätykset.

Tuusulan Krapilla esitettävän sovituksen ohjaa ja koreografian tekee musiikkiteatterin ykkösnimiin lukeutuva Tiina Brännare

Esitystä tähdittää The Voice of Finland -musiikkikilpailusta suuren yleisön tietoisuuteen noussut Jesse Kaikuranta

Hänen roolihahmonsa on Lady Desmond alias Teemu Martikainen, joka taistele sukupuolensa ja seksuaalisen identiteettinsä kanssa pitkään, kunnes hyväksyy itsensä sellaisena kuin on.

Lady Desmond pistää bileet pystyyn aina, kun siihen löytyy pienikin syy.

Teatterin tuoreessa tiedotteessa välitetään Kaikurannan tuntoja harjoituskauden kynnyksellä: Pukeudutko useinkin naiseksi, Jesse Kaikuranta?

– En. Kyllä tämä on ihan niitä teatterihommia varten, Kaikuranta naurahti tulipunainen peruukki päässään.

Vielä ei Kaikuranta ole ehtinyt päästä täysin sinuiksi Lady Desmondin roolihahmon kanssa. Harjoitukset alkavat toden teolla vasta vuodenvaihteen jälkeen.

– Täytyy varmaan alkaa hakea itsestäni sellaista sisäistä diivaa tässä talven aikana, jotta voi sitten kesällä päästellä irti, Kaikuranta toteaa tiedotteessa.

Kaikuranta odottaa innolla näyttämölle pääsyä pitkän tauon jälkeen. Viimeksi Kaikuranta on nähty Kokkolan kaupunginteatterissa. Hän näytteli useita erilaisia sketsihahmoja loppuvuodesta 2017 Lymyilevä Kokkola -revyyssä.

Krapin produktiota hän piti kivanoloisena. Hän innostui myös työryhmästä. Siksi hän lähti mukaan.

–  Tuli sellainen fiilis, että varmasti tulee hauska kesä ja hauskaa meininkiä. Heti löytyi sellainen yhteinen sävel.

Kaikurannan lisäksi Krapin kesäteatterin lavalla nähdään Sanna Saarijärvi, Mikko Moilanen, Jari Vainionkukka, Elina Varjomäki, Jutta Järvinen sekä Jussi Hongiston johtama livebändi.

Käsikirjoituksesta vastaavat Osku Valve ja Otto Kanerva

Vuonna 2012 The Voice of Finlandiin osallistunut Kaikuranta kertoo kantavansa edelleen musiikkikilpailun finalistin leimaa mukanaan.

– Siitähän minut muistetaan. Se on se, mistä urani lähti ja ilman sitä en olisi tässä tekemässä artistin uraa, Kaikuranta pohtii tuoreissa kuulumisissa, jotka on julkaistu myös teatterin Facebook-sivuilla.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut