Kolmannen Kalasataman asuintornin lupaa käsitellään – 31 kerrosta, asuntojen keskikoko alle 40 neliötä

Näkymä Majakan asunnosta. Majakka saa pian seurakseen Loiston ja myöhemmin Kompassin. Päivi Tuovinen

Kaisa Paastela

Kalasataman Redin yhteyteen tulevan kolmannen asuintornin rakennuslupa on perjantaina kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston käsiteltävänä.

Kompassi-nimisessä rakennuksessa on 31 kerrosta ja se tulee Majakan viereen toiselle puolelle kuin nyt rakenteilla oleva asuintorni Loisto. Myös kolmannen asuintornitalon rakentaa SRV. Lisäksi SRV sai syksyllä rakennusluvan Kalasataman ensimmäiselle toimistotornille, joka sekin nousee yli 100 metrin korkeuteen.

Majakan asukkaat pääsivät vihdoin muuttamaan asuntoihinsa marraskuussa useiden viivästysten jälkeen. Loiston asunnot ovat parhaillaan myynnissä, kalleimmista saa SRV:n myyntisivujen mukaan pulittaa pitkälti yli miljoona euroa ja hulppeimman asunnon kokonaishinta Loiston ylimmässä 32. kerroksessa on lunastetulla tonttiosuudela 2 132 860 euroa.

Kompassi rakennetaan kauppakeskuksen päälle viidennestä kerroksesta alkaen.

Asuntoja on yhteensä 291, ja asuntojen keskipinta-ala on 37,6 kerrosneliötä.

Asukkaiden yhteiset tilat sijoitetaan pääosin asuintornin alimpiin kerroksiin ja kattoterassikerrokseen.

Julkisivusta luvataan tulevan vaaleampi kuin Majakasta, jonka havainnekuvista poikkeava harmaus herätti rakennusvaiheessa keskustelua.

Lautakunnalle esitetään rakennusluvan hyväksymistä, mutta viherhuoneiden osalta tulee toimittaa muutetut suunnitelmat. Suunnitelmissa esitetty seinärakenne viherhuoneen ja asuintilojen välillä ei ole riittävässä määrin ulkoseinärakennetta vastaava, lausuntoehdotuksessa todetaan. Samoin kuin Majakassa, Kompassiin ei tule parvekkeita vaan viherhuoneet Ratkaisua on perusteltu talojen korkeudella.

Kaikkiaan tornitaloja on suunnitteilla Kalasataman keskukseen 8 kappaletta.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut