Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Palautetta häiritsevistä valonheittimistään saanut toimistotalo muuttaa valojaan – "Tehoja ei voida vähentää, koska rakennus on kärsinyt ilkivallasta"

Alppilassa sijaitseva Alppitalo aikoo kohdistaa talonsa seinässä olevat valonheittimet uudelleen.

Toimitusjohtaja Tomi Taanilan mukaan Alppitalon tekninen puoli tulee tekemään säätojä lähiviikkojen aikana.

– Tulemme hienosäätämään lamppuja alaspäin, jotta ne eivät loista niin suoraan naapurikiinteistöihin.

Alppitalon hallitus käsitteli valoasiaa kokouksessaan tämän viikon maanantaina.

Valonheittimet uusittiin viime vuonna ja uusien lamppujen valo on ollut aiemmista poiketen valkoinen ja kirkas. Lisäksi aikaisemmin valot kytkeytyivät päälle vain jos rakennuksen edessä oli liikettä. Nyt valaistus on ollut päällä aina kun on pimeää.

Taanilan mukaan valojen tehoja ei pystytä vähentämään pihalla olevien valvontakameroiden vuoksi, sillä Alppitalo on kärsinyt ilkivallasta.

Mikäli asukkaat kokevat muutoksen jälkeenkin valot häiritseviksi, harkitaan lamppujen vaihtamista, kertoo Taanila.

Helsingin Uutiset kertoi viime viikolla toimistorakennuksena toimivan Alppitalon valoista Talon seinään kiinnitetyt valonheittimet ovat paistaneet suoraan osaan vastapäätä sijaitsevan kerrostalon asunnoista. Asukkaat ovat kokeneet valot häiritseviksi. Osa on hankkinut ikkunoihinsa pimennysverhoja.

Helsingin kaupunki kerää parhaillaan asukkaiden kokemuksia häiritsevästä valaistuksesta. Valosaasteeksikin kutsuttu keinovalo on vlaoa, joka koetaan tarpeettomaksi, liian voimakkaaksi, haitalliseksi, häiritseväksi tai hallitsevaksi.