Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kaupunki ohjeistaa: Täältä voit seurata Helsingin uudenvuoden juhlaa – tapahtumassa mukana tähtiartisteja

Uuden vuoden juhlinta Helsingissä aiheuttaa poikkeusliikennejärjestelyitä. Helsingissä juhlistetaan perinteisesti uutta vuotta Kansalaistorilla 31. joulukuuta, mikä rajoittaa liikkumista keskustan alueella tapahtuma-aikana.

Aattoiltana juhlan aloittaa Lasten uusivuosi Pikku Papun Orkesterin säestyksellä kello 17. Lisäksi lavalle nousee Alma, Pyhimys ja Gasellit Lisäksi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori pitää tilaisuudessa perinteisen uudenvuodenpuheen. Ilta päättyy ilotulituksiin.

Helsingin kaupunki kannustaa ihmisiä saapumaan Kansalaistorille katsomaan yhteistä ilotulitusta omien rakettien ampumisen sijaan.

– Suomen Pyrotekniikan toteuttamassa ilotulituksessa käytetyt raketit eivät sisällä ympäristölle haitallisia raskasmetalleja tai luontoa rasittavia materiaaleja. Lisäksi ilotulituksessa hyödynnetään näyttävää valotekniikkaa, jolla pystytään karsimaan ilotulitteiden määrää, Helsingin uudenvuoden vastaava tuottaja Emma Abendstein kertoo.

Tänä vuonna uudenvuoden show’ta voi seurata myös Eduskuntatalon portailta ja liikenteeltä suljetulta Mannerheimintieltä. Juhlijoita opastetaan saapumaan Kansalaistorille Mannerheimintien puolelta joko Musiikkitalon ja Kiasman välistä tai Töölönlahdenkatua pitkin.

Jalankulku Linnunlaululta Töölönlahden puistoon on kokonaan suljettu. Alueelle pääsee myös Elielinaukiolta Töölönlahdenkatua pitkin.

Mannerheimintie ja Töölönlahdenkatu suljetaan autoliikenteeltä kokonaan viimeistään kello 22 alkaen. Helsingin kaupungin järjestämään juhlaan on vapaa pääsy. Tapahtuma on esteetön ja ikärajaton.

Perinteeksi muodostunutta juhlaa on järjestetty 1930-luvulta lähtien. Tapahtuman tuottaa Helsingin tapahtumasäätiö.