Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

HS: Helsinki aikoo muuttaa oppilasvalintaa – koulua ei voisi ennustaa nykytapaan kotiosoitteesta

Helsinki aikoo uudistaa syksyksi 2021 tavan, jolla lapsen koulu ja päiväkoti määrätään. Ideana on muuttaa nykyistä jakoa niin, että samaan kouluun tulee lapsia erilaisista perheistä, kertoo Helsingin Sanomat Koulua ei voisi enää nykyiseen tapaan ennustaa suoraan kotiosoitteesta.

Tulevaisuudessa oppilaat valittaisiin laajemmalta reviiriltä, joka olisi kolmen neljän koulun ja vielä useamman päiväkodin yhteinen. Päätösvalta kunkin lapsen paikasta olisi nykyistä vahvemmin rehtoreilla ja päiväkotien johtajilla. Ideana on nimenomaan sotkea nykyistä jakoa niin, että samaan kouluun tulee lapsia erilaisista perheistä, kirjoittaa HS 

Peruskoulutuksen ja varhaiskasvatuksen alueiden yhdistämistä käsitellään tammikuussa Helsingin kaupungin kasvatus– ja koulutuslautakunnassa. Sitten alkaa tarkempi määrittely siitä, mitä katua pitkin rajat missäkin vedetään, kirjoittaa HS Tarkoista alueiden rajoista päätetään keväällä 2020.   

Mikäli poliittinen päätöksenteko aiheesta etenee suunnitellussa aikataulussa, uudet alueet voisivat tulla käyttöön syksyllä 2021. Ne vaikuttaisivat lapsiin, jotka aloittavat tuolloin joko varhaiskasvatuksessa tai koulussa. Eivät lapsiin, jotka jo ovat koulussa. 

Helsingin Sanomien artikkeli aiheesta on täällä