Triplassa toimii taidegalleria, jonka ideaa omistaja on saanut selittää kävijöille – "Kiireen keskellä ihmisiä hetkeksi pysäyttävä asia"

Triplan One Painting Galleryn galleristi Leena Mäkijärvi kertoo, että hänen tietääkseen ammattitaiteilijoiden taidetta on harvoin tuotu kauppakeskuksissa tällä tavoin esille.

– Minulla oli jo kesällä se käsitys, että Triplassa tulee käymään valtava määrä ihmisiä. Sain vahvan intuition siitä, että taide arjen ja kiireen keskellä voisi olla ihmisiä hetkeksi kauniilla tavalla pysäyttävä asia, Mäkijärvi kertoo.

Ajatuksena on tuoda taide ihmisten luokse, eikä toisin päin.

– Triplan avauduttua ensimmäisessä näyttelyssä oli gallerian nimen mukaisesti vain yksi teos eli kuvataiteilija Joel Sieversin Rakkaudenosoitus

Ideaa vain yhdestä taulusta galleriassa, jossa on tilaa suuremmallekin määrälle taidetta, sai Mäkijärvi selvittää vieraille.

Sieversin teos sai pian uuden omistajan. Toisena näyttelynä galleriassa avautui kuvataiteilija Essi Peltosen maalausten ja taidegrafiikan näyttely. Peltosen meriittejä on muun muassa se, että hänet valittiin Taidekeskus Salmelan vuoden 2017 nuoreksi taiteilijaksi.

Salmelalla on ollut merkittävin rooli One Painting Galleryn alkutaipaleella.

– Otin ennen gallerian avautumista yhteyttä Salmelan toiminnanjohtajaan Tuomas Hoikkalaan, esitin hänelle ideani galleriasta ja hän kävi katsomassa gallerian tilaa Triplassa ja kyseli ideasta tarkemmin. Sitten hän sanoi yhteistyön sopivan, eli gallerian alun korkeasta tasosta saan kiittää Salmelaa, Mäkijärvi sanoo.

Nyt galleriassa on esillä suomalaista taidegrafiikkaa muun muassa Johanna Koistiselta, Essi Peltoselta, Reino Hietaselta ja Hannu Hyrskeeltä, teokset ovat Salmelan kokoelmista. Gallerian tarjonta elää sen mukaan, miten teokset käyvät kaupaksi.

Salmelan Tuomas Hoikkala näkee One Painting Galleryn uudenlaisena mahdollisuutena yleisön ja taiteen kohtaamiselle.

– Idea on raikas ja tervetullut lisä taiteen kokemiselle.

Galleriassa jo esillä olleet Peltosen teokset välittävät Hoikkalan mielestä vahvan tunnelatauksen ja ne puhuttelevat monia katsojia.

– Peltosen teoksethan myytiinkin parissa päivässä, Hoikkala kertoo.

Salmelan roolina Triplan uuden gallerian alkutaipaleella on ollut ehdottaa gallerialle taiteilijoita.

Nyt Salmelassa aletaan jo keskittyä ensi kesän näyttelyjen ja muun tarjonnan rakentamiseen. Taidekeskus Salmela sijaitsee Mäntyharjulla Etelä-Savossa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut