Kivinokkaan myös telttailua ja leirintämökkejä?

Kivinokassa on sympaattisia pikkumökkejä. Matti Hietala otti tämän kuvan Kivinokka-aiheiseen kirjaansa, josta HU kertoi viime vuoden kesäkuussa. Matti Hietala

toimitus

Kivinokassa saattaa tulevaisuudessa olla myös leirintäalue. Leirintämökkien ja telttapaikkojen sijoittamista alueelle tutkitaan käynnistyvän kaavatyön yhteydessä, sillä Rastilan leirintäalueen paikalle ollaan suunnittelemassa asuinaluetta.

Sen sijaan jo aiemmin on kerrottu, että matkailuvaunujen ja -autojen paikkoja Kivinokkaan ei voida laittaa, jotta autoliikenne ei kasvaisi alueella kohtuuttomasti.

Nykyisin Kivinokka on siirtolapuutarhaa lukuun ottamatta asemakaavoittamatonta aluetta. Käynnistyvässä asemakaavatyössä kaupunki haluaa kehittää aluetta myös monipuoliseksi, merellistä virkistystä ja matkailua palvelevaksi alueeksi.

Lähtökohtana ovat alueen luontoarvojen, kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kartanomiljöön ja perinteisen kesämajatoiminnan säilyminen sekä yleisen virkistyskäytön ja merellisen virkistyksen ja matkailun kehittäminen alueella.

Lue myös: "Tämän paikan elämä on kuin nousuhumala" – Helsingin historiallisen kesäparatiisin 400 pikkumökkiä kuvattiin kirjaan

Luonnonsuojelulain perusteella suojeltu Kivinokan vanha metsä kaavoitetaan suojelualueeksi. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Kulosaaren kartanomiljöön rajaus määritellään, suojeltaville rakennuksille ja puistolle tulee suojelumerkinnät.

Yleinen virkistyskäyttö turvataan selkiyttämällä kesämaja-alueiden ja virkistysalueiden rajautumista sekä yleiselle jalankululle tarkoitettua käytävä- ja polkuverkostoa.

Uimarantaa palveleville rakennuksille ja lähivirkistysalueiden toiminnoille varataan kaavassa riittävät alueet. Vesiliikenne- ja venelaitureille lisätään paikkoka.

Vanhankaupunginlahtea kiertävän yhtenäisen rantareitin puuttuvat osat suunnitellaan.

Kaava-alueelle laaditaan liikennesuunnitelma, jonka tavoitteena on minimoida välttämättömän ajo- ja huoltoliikenteen haitat jalankululle sekä määritellä eri toimintojen tarvitsemat pysäköintipaikat.

Hankkeen lähtökohdista keskustellaan asukastilaisuudessa 9. joulukuuta kello 17–19 Kulosaaren yhteiskoululla Stålberginkuja 1.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lukiolaisen tietokone maksaa useita satasia – Helsingin peruskouluissa kannettavan saa lainata kotiin, mutta nettiyhteys on kustannettava itse
 2. Tarkkailijat syynäsivät kesällä Helsinkiä – tätä kaikkea paljastui palvelujen laadusta
 3. Isä ja yrittäjä Kristian, 22, keksi automaatin, joka otetaan käyttöön nyt monissa kauppakeskuksissa: "Ajatus lähti täysin omista tarpeista"
 4. Ilpo Kuronen tuntee Koillis-Helsingin helmet ja kertoo nyt, miksi Malmin kentän pusikkoon kannattaa mennä tunneiksi
 5. Kaupunki tarjoaa nyt uutta palvelua senioreille – "Ulkoilu on muutenkin tällä hetkellä kovassa nosteessa"
 6. Helsinki vaatinut hallitukselta nopeampaa reagointia koronaan – Päätoimittaja Kannala: Silti toinen aalto yllätti kaupungin terveyspalvelut
 7. Mari Skool: Helsinki osaa sarjamokat
 8. Matkalla kotimaassa: Muumimaailmassa sadusta tulee hetkeksi totta – Tove Janssonin rakastettujen tarinoiden hahmoja pääsee tapaamaan poikkeuskesänäkin
 9. Kolumni: Nuorille varmistettava koulutuspaikka tai työtä
 10. Lukijalta: Kasvomaskit ilmaiseksi eläkeläisille
 11. Ruokajakelut ja yhteisöruokailut alkavat jälleen – Katso lista jakopaikoista
 12. Päätomittaja Kannala: Koronan toinen aalto yllätti Helsingin kuin lumi autoilijan
 13. Esitutkinta valmistui: Naamiomiesten Espoossa tavoittelemasta kontista löytyi "tiiliskivinä" 176 kiloa kokaiinia – arvo 25 miljoonaa euroa
 14. Uudisrakennus 1700 työntekijälle Kalasatamaan valmistui
 15. Pyöräilijä kaahannut Mechelininkadulla jo kaksi kertaa yli 50 km/h – Poliisi epäilee menopelin laillisuutta: "Melkoiset muskelit saa olla jaloissa..."

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Asukkaat vastustivat ruokakauppaa, ovat saamassa nyt tilalle Mäkkärin
 2. Isä ja yrittäjä Kristian, 22, keksi automaatin, joka otetaan käyttöön nyt monissa kauppakeskuksissa: "Ajatus lähti täysin omista tarpeista"
 3. Pyöräilijä kaahannut Mechelininkadulla jo kaksi kertaa yli 50 km/h – Poliisi epäilee menopelin laillisuutta: "Melkoiset muskelit saa olla jaloissa..."
 4. Kontulalainen kerrostalopiha poikkeaa täysin totutusta – "Ihmisiä näkee kesäisin lukemassa, juttelemassa tai vaikka mansikoita poimimassa"
 5. Pauli, 28, huijaa nettihuijareita – vastasi älyttömällä tavalla +44-numeroon
 6. Outo asuntoilmoitus herätti valtavan kiinnostuksen Helsingissä – asiantuntija: ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa”
 7. "Onpa jäätävän kolkko bunkkeri" – Helsinkiin avautui uusi 335 lapsen päiväkoti, jonka harmaat betoniseinät herättävät kummastelua
 8. Helsinki pelastui pelätyltä rottainvaasiolta – nämä asuinalueet ovat poikkeus
 9. Yleisö ei palannut suuriin leffateattereihin ja syy on tässä – "Olisi surkeaa, jos jouduttaisiin sulkemaan"
 10. Yhteensä 22 pysäkkiä vähenee Elielinaukion ja Espoon keskuksen väliltä – Uusi runkolinja aloitti liikennöinnin
 11. Hampurilaisgrilli teki pieneltä tuntuneen muutoksen valikoimaansa – yrittäjä yllättyi: "Huomasin, että työmiehet eivät enää käyneet täällä"
 12. Junaliikennettä sotkenut onnettomuus sattui Koivukylässä – mies selvisi kuin ihmeen kaupalla
 13. Raidejokeri myllää liikennejärjestelyt uusiksi – Takkatien ja Pitäjänmäentien risteys suljetaan noin kolmeksi kuukaudeksi
 14. Ilpo Kuronen tuntee Koillis-Helsingin helmet ja kertoo nyt, miksi Malmin kentän pusikkoon kannattaa mennä tunneiksi
 15. Yrityksen autolle on nimettävä käyttövastaava, muistuttaa poliisi – maksut liikennevirheistä kasautuvat omistajille

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.