Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kivinokkaan myös telttailua ja leirintämökkejä?

Kivinokassa saattaa tulevaisuudessa olla myös leirintäalue. Leirintämökkien ja telttapaikkojen sijoittamista alueelle tutkitaan käynnistyvän kaavatyön yhteydessä, sillä Rastilan leirintäalueen paikalle ollaan suunnittelemassa asuinaluetta.

Sen sijaan jo aiemmin on kerrottu, että matkailuvaunujen ja -autojen paikkoja Kivinokkaan ei voida laittaa, jotta autoliikenne ei kasvaisi alueella kohtuuttomasti.

Nykyisin Kivinokka on siirtolapuutarhaa lukuun ottamatta asemakaavoittamatonta aluetta. Käynnistyvässä asemakaavatyössä kaupunki haluaa kehittää aluetta myös monipuoliseksi, merellistä virkistystä ja matkailua palvelevaksi alueeksi.

Lähtökohtana ovat alueen luontoarvojen, kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kartanomiljöön ja perinteisen kesämajatoiminnan säilyminen sekä yleisen virkistyskäytön ja merellisen virkistyksen ja matkailun kehittäminen alueella.

Lue myös: "Tämän paikan elämä on kuin nousuhumala" – Helsingin historiallisen kesäparatiisin 400 pikkumökkiä kuvattiin kirjaan

Luonnonsuojelulain perusteella suojeltu Kivinokan vanha metsä kaavoitetaan suojelualueeksi. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Kulosaaren kartanomiljöön rajaus määritellään, suojeltaville rakennuksille ja puistolle tulee suojelumerkinnät.

Yleinen virkistyskäyttö turvataan selkiyttämällä kesämaja-alueiden ja virkistysalueiden rajautumista sekä yleiselle jalankululle tarkoitettua käytävä- ja polkuverkostoa.

Uimarantaa palveleville rakennuksille ja lähivirkistysalueiden toiminnoille varataan kaavassa riittävät alueet. Vesiliikenne- ja venelaitureille lisätään paikkoka.

Vanhankaupunginlahtea kiertävän yhtenäisen rantareitin puuttuvat osat suunnitellaan.

Kaava-alueelle laaditaan liikennesuunnitelma, jonka tavoitteena on minimoida välttämättömän ajo- ja huoltoliikenteen haitat jalankululle sekä määritellä eri toimintojen tarvitsemat pysäköintipaikat.

Hankkeen lähtökohdista keskustellaan asukastilaisuudessa 9. joulukuuta kello 17–19 Kulosaaren yhteiskoululla Stålberginkuja 1.