Puotilan ala-aste väistötiloihin, uusi koulu valmistuu syksyksi 2022

Kuvituskuva.

toimitus

Puotilan ala-asteen väistötilat on suunniteltu toteutettavaksi Puotilan Leikkiniityn kentälle, joka sijaitsee lähellä Rusthollarintie 1:tä. Osa koulun toiminnoista siirtyy sitä ennen väliaikaisesti koulun pihalla oleviin tilapäisiin rakennuksiin.

Puotilan ala-asteen väistötilat koostuvat useammista tiloista, joista osa on toisaalta siirrettäviä rakennuksia ja osa uusia tilapäisiä rakennuksia.

Maaurakointi Leikkiniityssä alkaa, kun moduuleista tehtävät kouluparakit saavat rakennusluvat. Rakentaminen alkaa loppuvuodesta. Työmaaliikenne on vilkkaimmillaan hankkeen alkuvaiheessa, ja rekat kulkevat Rusthollarintien kautta. Rakentamisen vuoksi Leikkiniityssä kaadetaan joitakin puita, mutta säilytetään labyrintti.

Tammikuussa 2020 Leikkiniittyyn siirretään Kontulassa Botby grundskolan käytössä kolme vuotta olleet tilapäiset rakennukset. Aikataulun mukaan nämä siirrettävät tilat ovat valmiina helmi–maaliskuussa 2020.

Syyslukukauden alussa 2020 Puotilan ala-asteen pihalla olevien tilapäisten tilojen käyttö loppuu ja koko koulu toimii Leikkiniityssä.

Puotilan ala-asteen uusi rakennus toteutetaan elinkaarihankkeena. Elinkaarihankkeessa yksityinen yritys vastaa julkisen hankkeen toteutuksesta kokonaisuutena ja huomattavasti tavanomaisia sopimuksia pidemmän ajan. Palvelutuottajan vastuulle kuuluvat hankkeen suunnittelu, rahoitus, toteutus sekä ylläpito.

Elinkaarihankkeen toteuttaja valitaan kevään 2020 aikana ottaen huomioon ehdotusten laatu ja kustannukset.

Rakennus on tarkoitus ottaa käyttöön syyslukukauden alusta 2022. Rakentamisen lisäksi toteuttava ryhmä eli palveluntuottaja huolehtii Puotilan ala-asteen rakennuksen kunnosta 20 vuoden ajan.

Uusi rakennus rakennetaan nykyisen koulun tilalle, joka puretaan. Purkutyö on tarkoitus aloittaa vaiheittain keväällä 2020 ja saatetaan loppuun kesällä 2020.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Tätä lihaa pursotellaan nyt pizzan päälle ravintoloissa – ruokaguru paheksuu yleistyvää gourmet-ilmiötä
 2. Senaatintorin kupeessa vastaanottoa pitävällä Vieno Puustjärvellä, 75, on harvinainen työ –  "Tämä ei missään tapauksessa ole ennustamista"
 3. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen
 4. Helsinki suunnittelee nastarengaskieltoja: Tällaisille kaduille niitä voi tulla –  "Luotetaan, että ihmiset ovat lainkuuliaisia"
 5. Lukijalta: Miksi koronarajoitukset koskevat yhä lapsia, vaikka aikuisten elämä on palautettu ennalleen
 6. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 7. Kolumni: Uusi yrittäjyys luo uutta työtä
 8. Väsynyt, murtoveikoksi epäilty mies nukahti rappukäytävään Helsingissä
 9. Lukijalta: Helsingissä on paljon omituista – johtunee johtajistosta
 10. Auton väri ei kiinnostakaan autonostajia paljon – mielessä ovat ihan muut ominaisuudet
 11. Etätyösuositus palaamassa oltuaan poissa vain päiviä – Ministeri: "Tartuntamäärien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista"
 12. Nettivihaa vastaan voi nyt ottaa vakuutuksen – yläkoululaisille ilmaiseksi
 13. "Kyse on niin kutsutusta paloittelusurmasta" – poliisilta lisätietoa Helsingissä paljastuneesta epäillystä murhasta, josta vangittiin peräti 12 henkilöä
 14. Mari Skool: Stadin kauppakuolema on tyhmä unelma
 15. Rediin aukesi uusi yöreitti –  helpottaa bussipysäkin löytämistä

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Saitko koronan salakavalan oireen? Älä viivyttele testiin menoa – ylilääkäri: "Altistuksia ehtii tulla enemmän"
 2. "Nöyryytysnappi" kiusaa pyöräilijöitä Helsingissä – myös nämä 7 ongelmaa ärsyttävät liikenteessä
 3. Koronapandemian toinen aalto rantautuu Suomeen – Asiantuntija: "Nämä ovat nyt 2 ehdottomasti tärkeintä asiaa muistaa"
 4. Helsinkiläinen Tiitu, 35, sai punkin puremasta pahan taudin: "Heräsin niin kovaan pääkipuun että oksensin – naama roikkui"
 5. Triplan "Anthony Bourdain -ravintola" floppasi rajusti – paikalle aukesi Itä-Helsingin suosittu burgeripaikka
 6. Tätä lihaa pursotellaan nyt pizzan päälle ravintoloissa – ruokaguru paheksuu yleistyvää gourmet-ilmiötä
 7. Päätoimittaja Kannala: Niko Ranta-ahon ympärillä oleva sädekehä on vaarallista glooriaa
 8. Karmaiseva ääni ravisteli ihmiset hereille viime yönä Pasilassa: "Mistä p**keleestä se on peräisin?" – näin kauan piina vielä jatkuu
 9. Kasvomaskit tulossa joukkoliikenteeseen: "Pakko vai suositus?" –  HSL aikoo reagoida nopeasti
 10. Helsinki ei ryhdy jakamaan ilmaisia kasvomaskeja – Myös HSL sysää vastuun matkustajille: "Lähtökohtaisesti se on matkustajan vastuulla"
 11. Helsingin ydinkeskustaan ilmestyi erikoinen viherilmiö – syynä 80-vuotispäivät
 12. Sofi Kallio, 26, siirsi koronan vuoksi unelmahäitään ja menetti täydellisen juhlapaikan – sormuksiin jäi väärä päivämäärä
 13. Kauppakeskusravintola yritti tarjota asiakkaille luksuslounasta – tätä ruokaa suomalaiset oikeasti halusivat
 14. Helsinki suunnittelee nastarengaskieltoja: Tällaisille kaduille niitä voi tulla –  "Luotetaan, että ihmiset ovat lainkuuliaisia"
 15. Tällainen siitä nyt tuli: Kuvakavalkadi paljastaa upouuden Olympiastadionin uljaat piirteet erikoisine valolyhtyineen

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.