Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Älylattia ilmaisee kaatumisen uusissa senioriasunnoissa – Myllypuron vanha sairaala kokee täydellisen remontin

Myllypuron sairaalasta saneerataan koteja senioreille, lisäksi sinne tulee palvelukeskus ja päivätoimintaa.

Myllymatkantie 4:n 7-kerroksisessa talossa tehdään parhaillaan purkutöitä. Vanha Myllypuron sairaala ja entinen palvelukeskus kokee täydellisen muodonmuutoksen, valmista on kaupungin mukaan vuoden 2021 kesäkuussa.

‒ Peruskorjaustyöt käynnistyivät jo keväällä ja kaikki uusitaan. Talosta tulee toiminnaltaan parempi ryhmäkotiasumiseen, määrittelee tiedotteessa Hekan erityisasuntojen kiinteistöpäällikkö Timo Savolainen

Peruskorjatussa talossa on 136 asuinpaikkaa ikäihmisille. Palveluasunnot sijaitsevat 3.‒7. kerroksessa. Ryhmäkodeissa on 12‒13-paikkaa ja erilaisia yhteisiä tiloja. Aikaa voi viettää myös isoilla, lasitetuilla parvekkeilla.

Kahteen ensimmäiseen kerrokseen saadaan tilat palvelukeskukselle, päivätoiminnalle ja kotihoidolle.

Taloon tulee myös kuntoutus- ja liikuntatiloja, keittiö ja ravintola, joka tarjoaa ruokapalveluja myös talon ulkopuolisille kävijöille.

‒ Uusi palvelukeskus on avoinna kaikille: alueen muutkin seniorit ja työttömät voivat osallistua ruokailuun ja toimintaan. Varsinainen päivätoiminta on tarkoitettu sosiaali- ja terveystoimen valitsemille kotihoidon muistisairaille, kertoo Savolainen.

Pääsisäänkäynti on erillään olevassa matalassa rakennuksessa, johon tulee toimistotiloja ja josta pääsee yhdyskäytävää pitkin asuinkerroksiin.

Turvallisuuteen on panostettu erityisesti. Asuntoihin tulee muun muassa kaatumisen ilmaiseva älylattia ja hoitajan kutsunappi. Pyörätuolilla pääsee liikkumaan koko rakennuksessa.

Hekalla on eri puolilla Helsinkiä kaikkiaan 43 erityisasuntoyksikköä, noin 2 500 asuntoa, jotka on vuokrattu kaupungin sosiaali- ja terveystoimialalle. Sosiaali- ja terveystoimiala puolestaan vuokraa kohteita asukkaille, kuten ikäihmisille, kehitysvammaisille sekä päihde- ja mielenterveyskuntoutujille.