Kirjastokortilla saa Helsingissä yllättäviä ilmaisia etuja – "Jos sen haluaa itselleen, on oltava niin nopea kuin mahdollista"

Kirjastovirkailijaharjoittelija Pauliina Vuorio kertoo, että Munkkiniemen kirjastosta voi lainata kausikortin Torpan Poikien koripallopeliin. Päivi Tuovinen

Aapo Siippainen

Helsingin kirjastoista on mahdollisuus lainata kausikortteja useiden eri urheilulajien pääsarjaotteluihin.

Ilmiö alkoi Töölön kirjastosta, joka on tehnyt yhteistyötä miesten Korisliigassa pelaavan Helsinki Seagullsin kanssa tästä syksystä lähtien.

Töölön kirjastossa siviilipalvelusta suorittava Daniel Gurney harmittelee, etteivät Helsinki Seagullsin kortit palaudu aina eräpäivään mennessä.

– Kausikorttien eräpäivä on ottelua seuraava päivä. Se ei takaa kuitenkaan sitä, että ne tulisivat silloin takaisin, hän sanoo.

Koripalloseuran kausikorttien kysyntä on ollut Töölössä kova.

– Kun olen ollut lainaustiskillä, eivät kortit ole olleet koskaan lainattavissa. Jos sen haluaa itselleen, on oltava niin nopea kuin mahdollista, Gurney kertoo.

Töölön kirjastosta kerrotaan, ettei sama asiakas voi lainata korttia itselleen heti uudestaan.

– Korteilla on ollut monia eri käyttäjiä. Lainaajat ovat iältään tavallisesti noin 30-60-vuotiaita miehiä. Joukossa on ollut myös naisia.

Koripallojoukkue Torpan Pojat vei omat kausikortit Munkkiniemen kirjastoon marraskuussa.

– Uusien katsojien tavoittaminen on joukkueen pienillä resursseilla tosi vaikeaa. Yhteistyön tarkoituksena on laajentaa otteluiden kohderyhmää ja lisätä paikallista yhteisöllisyyttä. Munkkiniemessä jokaisena lauantaina on edustusjoukkueen ottelu. Haluamme luoda siitä oman juhlapäivän, sanoo Torpan Poikien toiminnanjohtaja Jomi Suhonen

Jääkiekkoa Liigassa pelaava HIFK on harkinnut yhteistyötä kirjaston kanssa.

– Toistaiseksi emme ole siihen lähteneet, mutta suhtaudumme asiaan avoimesti. Suunnitteilla on hieman samankaltainen juttu, sanoo HIFK:n viestintäpäällikkö Petteri Linnavalli

Jokerit ei vastannut Helsingin Uutisten haastattelupyyntöön.

Aina kausikortit eivät käy kuumille kiville. Pettymys on koettu ainakin Oulunkylän kirjastossa, jossa on tarjolla viisi jääpalloseura Botnia Bandyn kausikorttia. Kirjasto kertoo, että korteilla on mahdollisuus viedä vaikka koko perhe Bandyliigan peliin.

– Korteille ei ole tullut kahden ensimmäisen viikon aikana yhtään lainausta. Kortteja on kyllä mainostettu kirjastossa ja sosiaalisessa mediassa, sanoo erikoiskirjastovirkailija Ville Konttinen Oulunkylän kirjastosta.

Helsingin kaupunginorkesterin kausikortti on lainattavissa Keskustakirjasto Oodista ensi vuoden alusta lähtien. Myös Helsingin kaupunginteatteri on kiinnostunut vastaavasta yhteistyöstä, jossa lippuja olisi tarjolla maksutta.

–Olemme aloittaneet keskustelun aiheesta läheisen kirjaston kanssa. Halua yhteistyöhön löytyy molemmin puolin. Toivottavasti viimeistään tammikuussa pääsemme julkistamaan yhteistyön, sanoo Helsingin kaupunginteatterin viestintäpäällikkö Kaisa Pelkonen

Kaupunginteatterilla ei ole tarjolla varsinaisia kausikortteja.

– Mutta pystyisimme tarjoamaan tietyin ehdoin rajatun määrän lippuja esityksiimme ympäri vuoden, ja kaikille viidelle näyttämöllemme, joten myös ruotsinkielinen tarjontamme olisi tätä kautta tarjolla, Pelkonen lisää.

Kansallisteatterista kerrotaan, että kirjastoyhteistyö on suunnitelmissa.

Kausikortit

Kortin eräpäivä on aina seuraavan kotipelin jälkeinen päivä. Yhdellä kirjastokortilla voit lainata kaksi kausikorttia. Korttia ei voi varata tai uusia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Helsinkiläinen Sampsa hankki jäsenyyden yhteisveneeseen: "Koronataloustilanteessa tämä on hyvä vaihtoehto"
 2. Muumien syntymästä 75 vuotta: Kansallismuseo juhlistaa näyttelyllä – katso tärpit helsinkiläisten museoiden tarjonnasta kesällä
 3. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 4. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 5. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 6. Lukijalta: Korona-aika on hankala ilman älylaitteita
 7. Elinkeinojohtaja Marja-Leena Rinkineva: Koronan vaikutukset osuvat kaikkein pahiten Helsinkiin
 8. Kolumni: Sinnikkäästi parempaan tulevaisuuteen
 9. Päätoimittaja Karri Kannala: Tallinna-tunneli on tervetullut, mutta hankkeella on liian utopistiset tavoitteet
 10. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 11. Päätoimittaja Kannala: Tallinna-tunneli kerää kannatusta, mutta hankkeen esittelytapa ampuu itseään jalkaan
 12. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 13. Parkkipaikkoja ja uusi baana Viikkiin – Hienot havainnekuvat kertovat: Tällaista on luvassa
 14. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä
 15. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Teetkö sinäkin tämän virheen kauppareissulla? – käsidesiäkin voi käyttää väärin
 2. Helsingistä risteillään kesällä joka toinen päivä Riikaan – alus otetaan Tukholman-reitiltä
 3. Mies tunkeutui aamuyöllä Triplaan – ehti mellastaa kauppakeskuksessa 3 minuutissa järjettömät vahingot
 4. Nyt on kuumottavaa liikkua! – Korkeasaaressa on 150 valkoposkihanhen pesää, eläintarha joutui rajaamaan niille omia alueita
 5. Ilkivalta, varkaudet ja luvaton yöpyminen piinaavat helsinkiläistä senioritaloa – 85-vuotias asukas: "Talon varasto on kuin ilmainen kirpputori"
 6. Helsingin vanhin etninen ravintola päihitti epäilijät – avajaisten jälkeen 1980 tokaistiin: "Poika, sulla on puoli vuotta aikaa"
 7. Liikkuva lomakoti kiinnostaa – uusi asiakaskunta innostui matkailuautoista
 8. T24: Viro avasi rajat ja laivayhtiöt lisäsivät laivavuoroja Helsinki-Tallinna-reitille – Matkustajamäärät ovat kuitenkin vielä vähäisiä
 9. Missä on Anna? Edes some-profiileissa ei ole näkynyt kuulumisia, poliisi julkaisi kuvan
 10. Mistä Tallinna-tunneli kulkee? – Linjauksesta syntyi tiukka vääntö
 11. Mehumyynti ei tänä vuonna kannattanut, joten töölöläistytöt siirtyivät pullobisnekseen – Lyylillä, 5, on selkeä tavoite
 12. T24: Tallink sulkee City-hotellinsa Tallinnan keskustassa syksyllä – Luvassa on myös lisää irtisanomisia
 13. Mari Holopainen torjuu kritiikin Helsingin toimista Tallinna-tunnelin kanssa: "Se kannattaa rakentaa sinne, missä on ihmisiä"
 14. Malmin kentällä aloitetaan maaperätutkimukset – Alueella tehdään myös luontoselvityksiä
 15. Parkkipaikkoja ja uusi baana Viikkiin – Hienot havainnekuvat kertovat: Tällaista on luvassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.