Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huuhkajat arvottiin EM-kisojen B-lohkoon – päävalmentaja Markku Kanerva oli tyytyväinen: "Ei ole paljon reissaamista"

Ensimmäistä kertaa jalkapallon arvokisoihin selvinnyt Suomen miesten maajoukkue pelaa 2020 EM-kisojen B-lohkossa.

B-lohkon ottelut pelataan Kööpenhamissa ja Pietarissa. Alkusarjan lohkot arvottiin eilen illalla Bukarestissa ja Suomen arvontakorista 4 vastasi Espanjan maalivahtilegenda Iker Casillas

Suomen B-lohko on varsin tasokas. Huuhkajien vastustajiksi asettuvat ensin 13. kesäkuuta Tanska (FIFA maailman-ranking 16.), sitten 17. kesäkuuta Venäjä (36.) ja 22. kesäkuuta Belgia, joka on rankingin tämän hetken ykkönen. Ensimmäinen Suomen otteluista pelataan Kööpenhaminassa ja loput kaksi Pietarissa.

Ennen arvontaa Suomella oli ainoastaan kaksi lohkovaihtoehtoa: joko Roomassa ja Bakussa pelattava A-lohko tai sitten B-lohko, joista arvonta siis suosi jälkimmäistä.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli arvontatulokseen tyytyväinen ja hän myös paljasti, että oli B-lohkoa toivonutkin.

– Ihan hyvältä se maistuu. Kyllä mä siinä (arvonta) vaiheessa ajattelin, että olisi kiva se Köpis – Pietari -lohko ottaa. Lähinnä ne logistiset jutut ovat hyvät, ei ole paljon reissaamista, Kanerva kommentoi Ylen suorassa arvontalähetyksessä.

Kanerva myös kertoi turnaukseen valmistelun jo alkaneen, mutta että vasta nyt valmistautuminen pääsee todella käyntiin, kun lohkovastustajat ovat selvillä.

– Tosiaan tehdään huolelliset valmistelutyöt, scoutataan (vastustajat) ja niiden perusteella sitten toimivat ottelusuunnitelmat.

EM-alkulohkot ovat seuraavat (neljän lohkon viimeiset maat selviävät vasta kevään 2020 jatkokarsinnoissa):

Lohko A: Turkki, Italia, Wales, Sveitsi.

Lohko B: Tanska, Suomi, Belgia, Venäjä.

Lohko C: Alankomaat, Ukraina, Itävalta sekä yksi näistä: Kosovo, Pohjois-Makedonia, Georgia, Valko-Venäjä.

Lohko D: Englanti, Kroatia, Tšekki sekä yksi näistä: Skotlanti, Norja, Serbia, Israel.

Lohko E: Espanja, Ruotsi, Puola sekä yksi näistä: Bosnia ja Hertsegovina, Slovakia, Irlanti tai Pohjois-Irlanti.

Lohko F: Portugali, Saksa, Ranska sekä yksi näistä: Islanti, Romania, Unkari tai Bulgaria.

Yksikään lohkoista ei näytä etukäteen erityisen helpolta. Sen sijaan lohkosta F muodostui varsinainen kuolemanlohko, koska siinä pelaavat muun muassa vuoden 2016 Euroopan mestari Portugali, vuoden 2014 maailmanmestari Saksa sekä vuoden 2018 maailmanmestari Ranska.

Alkulohkoista jatkopeleihin selviävät jokaisen lohkon kaksi parasta joukkuetta sekä neljä parasta lohkokolmosta, eli yhteensä 16 maata 24:stä.