Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tiedätkö lemmikkisi hiilitassunjäljen? Näin vähennät kuormitusta ympäristölle

Luontoystävällinen lemmikinomistaja voi keventää ilmastokuormitusta helposti arkisilla valinnoillaan. Lemmikkiruokia valmistava Edgard & Cooper neuvoo näin.

1. Unohda kissoille ja koirille tarkoitetut elektroniset vempaimet ja halvan työn maissa tehdyt lelut. Ajattomat pallot, langat ja pehmolelut ovat takuuvarmasti hauskoja. Uuden lelun ostamisen sijaan kiertele kirpputoreja ja selaile käytetyn tavaran verkkokauppoja. Niistä löydät lemmikille lukuisia siistejä hoitotuotteita, leluja ja muita tarvikkeita.

2. Lojuvatko vanhat farkkusi käyttämättöminä? Valmista niistä koirallesi lelu: Leikkaa farkkujen alaosa irti ja avaa yksi sivusaumoista saksilla, rullaa farkun pala ja tee siihen solmu. Kissasi pitää käytetyistä pehmoleluista, mutta poista niistä ensin huolellisesti muovisilmät ja muut vaaralliset, irtoavat materiaalit.

3. Valitse kaupassa lemmikillesi ekologisia tuotteita. Pese koirasi biohajoavalla saippualla, joka sopii sen iholle ja on harmitonta luonnolle. Kissanhiekka voi sisältää kemikaaleja, jotka ovat haitallisia ympäristölle ja lisäksi myrkyllisiä kissalle. Suosi luonnonmukaisia vaihtoehtoja, kuten puupohjaista mäntykuiviketta, pähkinänkuorirouhetta ja kokojyvämaissikuiviketta.

4. Jätä muovipussit ja -pakkaukset kaupan hyllylle. Suosi kierrätettävistä pakkausmateriaaleista valisettuja eläinten ruokia.

5. Miljoonilla lemmikeillä maailmassa ei ole kotia. Pitkään kodittomiksi jäävillä lemmikeillä on useimmiten surullinen kohtalo. Kun adoptoit koiran tai kissan löytöeläinkodista, muille hädässä oleville eläimille voidaan hankkia lisää ruokaa, leluja, lääkkeitä ja hoitajia.