Isot ikoniset hotellit remontin kouriin Helsingissä – "Vain julkisivu jää ennalleen"

Solo Sokos Hotel Tornin uudistus on mittavin sitten hotellin avaamisen. Arkisto / Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Kaksi Helsingin keskustan tunnetuimpiin kuuluvaa hotellia menee remonttiin ja ne sulkevat ovensa liki samalla päivämäärällä joulukuussa.

Ydinkeskustan maamerkkeihin kuuluva Solo Sokos Hotel Torni sulkeutuu 16. joulukuuta peruskorjauksen vuoksi ja Mannerheimintien Crowne Plaza Helsinki - Hesperia sulkeutuu päivää ennen Tornia eli 15. joulukuuta.

Tornissa alkavat uudistustyöt ovat mittavimmat sitten hotellin avaamisen. Sisustuksellisten muutosten lisäksi hotellissa tehdään perusteelliset rakenteelliset muutokset, kaikki hotellihuoneet ja aula kokevat täydellisen muutoksen. Vain hotellin julkisivu jää valaistusta lukuun ottamatta ennalleen. Samalla uudistuvat ravintolat ja niiden liikeideat, kerrotaan tiedotteessa.

Tornin ravintolat Ateljee Bar, American Bar, O'Malley's ja Ravintola Torni sulkeutuvat 20. joulukuuta. Peruskorjatun Tornin on tarkoitus avautua vuonna 2021.

Crowne Plaza Helsinki - Hesperia avautui 20. toukokuuta 1972 Hotel Hesperia -nimisenä. Kuva: _ _

Crowne Plaza Helsinki - Hesperian uudistus on suunniteltu yhdessä helsinkiläisen sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:n kanssa, hotelli avataan jälleen toukokuun alussa 2020.

Hotellihuoneet kokevat mittavan muutoksen, aulatilasta kerrotaan tiedotteessa tulevan monimuotoinen ja urbaani, lisäksi kokoustiloja ja -tekniikkaa uudistetaan. Uuden ravintolan, hotelliaulaan sijoittuvan baarin sekä Marketplace-shopin avulla vieraille on tarjolla ruokaa ja juomaa vuorokauden kaikkina aikoina.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut