2 463 nimen bussiadressi luovutettiin HSL:lle – "Suoraan sanottuna alkuperäisen suunnitelman toteutuminen olisi ollut katastrofi"

Kaisa Paastela

Haagan alueen bussimuutoksia vastustava adressi luovutettiin tiistaina HSL:n edustajille.

Allekirjoituksia kertyi kaikkiaan 2 463, yli 1 400 netissä ja loput paperilla.

– Positiivinen yllätys, että niinkin paljon nimiä kertyi, mutta olihan siinä toki myös kova työ, kertoo adressin alullepanija ja pitkän linjan haagalainen Toni Ahva

HSL tiedotti viime viikolla, että matkustajilta saadun palautteen perusteella linjastoluonnosta muutetaan siten, että bussilinja 41 säilyy ja sen reittiä hieman muutetaan.

– Olen tyytyväinen, että adressin ja paineen myötä on otettu askel oikeaan suuntaan, mutta täytyy muistaa, että edelleen ainakin osassa Kannelmäen ja Kaarelan alueita yhteydet heikentyvät, kun linja 43 poistuu.

– Meille on kyllä vakuutettu, viimeksi eilen, että muutoksia vielä tähän harkitaan, jatkaa Ahva.

Ahvan mukaan alkuperäinen liikennöintisuunnitelma, jossa suora yhteys keskustaan olisi poistunut useilta alueilta, ei palvele varsinkaan ikäihmisiä ja koululaisia. HSL on aiemmin kertonut linjauksekseen koko Helsingissä lisätä syöttöliikennettä raideliikenteen asemille.

Ahva kertoo päättäneensä, ettei aio katsoa vierestä kun päättäjät tuhoavat hänen oman asuinalueensa Haagan sekä laajemminkin Länsi-Helsingin bussiyhteydet.

– Suoraan sanottuna alkuperäisen suunnitelman toteutuminen olisi ollut katastrofi ja jättänyt esimerkiksi Lassilan ja osan Pohjois-Haagaa kokonaan ilman bussiyhteyksiä keskustaan.

Ahva toimii Helsingissä sinisten varavaltuutettuna.

HSL:n hallitus käsittelee Haagan linjastosuunnitelmaa kokouksessaan 17. joulukuuta. Suunnitelma käsittää monia linjoja aina Kuninkaantammeen asti. Tavoitteena on, että uusi linjasto voisi tulla käyttöön elokuussa 2021.

Aiheeseen liittyvää

  1. Yli 1300 nimen adressi ja 900 palautetta tehosivat: HSL säästää sittenkin bussin 41 21.11.2019 10:45
  2. Bussimuutoksia vastustetaan yli 1 100 nimen adressilla – HSL aikeissa lakkauttaa kaksi linjaa 22.10.2019 6:40

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut