Ex-kansanedustaja pyysi anteeksi Baltzarin uhreilta – oli päättämässä avustuksista

Entinen tamperelainen Vasemmistoliiton kansanedustaja, sittemmin Taiteen edistämiskeskuksen (Taike) johtajana ollut Minna Sirnö pyytää anteeksi "Baltzarin ja Drom ry:n" uhreilta.

Sirnö oli Vasemmistoliiton kansanedustajana2003–2011. Hän oli myös Vasemmistoliiton varapuheenjohtaja vuosina 2001–2007.

Taiteen edistämiskeskuksen johtajana hän oli silloisen kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäen (vas.) nimittämänä vuosina 2013–2018.

Anteeksipyyntö liittyy viime päivinä esillä olleisiin paljastuksiin koskien romanitaiteilija Veijo Baltzarin toimintaa. 77-vuotias Baltzar vangittiin 21. marraskuuta todennäköisin syin törkeästä ihmiskaupasta ja muista rikoksista epäiltynä. Drom ry hallinnoi puolestaan vuonna 1976 perustettua Teatteri Baltzaria, joka on ollut Pohjoismaiden ainoa romanien ammattiteatteri.

Sirnön johtama Taike myönsi Drom ry:lle avustuksia. Näillä avustuksilla oli puheenjohtaja Sirnön siunaus.

– Esitän anteeksipyyntöni Baltzarin ja Drom ry:n uhreille. Pahoittelen, että Taiken johtajana ollessani Taike tuki päätöksilläni toimintaa, mihin nykytiedolla on mitä ilmeisemmin liittynyt nuorten ja naisten hyväksikäytöä, Sirnö kirjoittaa.

– Päätöksiä tehdessäni minulla tai päätöksen esittelijällä ei ollut tiedossa ministeriön selvitystä eikä sen sisältöä, emmekä myöskään ymmärtäneet etsiä käsiimme sinänsä julkista asiakirjaa. Tieto epäeettisestä tai lainvastaisesta toiminnasta olisi vaikuttanut päätöksiini, hän jatkaa.

Esitän anteeksipyyntöni Baltzarin ja Drom ry:n uhreille. Pahoittelen, että Taiken johtajana ollessani Taike tuki päätöksilläni toimintaa, mihin nykytiedolla on mitä ilmeisemmin liittynyt nuorten ja naisten hyväksikäytöä. 1/2 — Minna Sirnö (@Minna_Sirno) November 26, 2019

Päätöksiä tehdessäni minulla tai päätöksen esittelijällä ei ollut tiedossa ministeriön selvitystä eikä sen sisältöä, emmekä myöskään ymmärtäneet etsiä käsiimme sinänsä julkista asiakirjaa. Tieto epäeettisestä tai lainvastaisesta toiminnasta olisi vaikuttanut päätöksiini. 2/2 — Minna Sirnö (@Minna_Sirno) November 26, 2019

Myös Veijo Baltzarilla on taustaa politiikassa. Hän pyrki eduskuntaan vuoden 2015 vaaleissa SDP:n ehdokkaana. Läpipääsy jäi kauas: hän sai 197 ääntä, eikä tullut valituksi.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut