Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kampin ammuskelusta kymmenen syytettä – kosovolaisten välienselvittelyssä oli kyse sukuriidasta

Helsingin keskustan heinäkuinen ampumavälikohtaus on edennyt käräjäoikeuteen. Syyttäjä esittää kolmellehenkilölle rangaistuksia yhteensä kymmenestä rikoksesta.

Esitutkinnan perusteella tapahtumien taustalla on kosovalaisten sukujen välienselvittely. Käräjillä kerrottiin myös, että suvut olivat albaanitaustaisia ja riitelivät ilmeisesti oikeudestaan olla Suomessa.

Helsingin keskustassa Hietalahdenkadulla sattui 23. heinäkuuta ampumistapaus, jossa loukkaantui kaksi ihmistä. Loukkaantuneet toimitettiin tapahtumapaikalta jatkohoitoon.

Poliisi otti tuoreeltaan kiinni 32-vuotiaan kosovolaismiehen, joka vangittiin todennäköisin syin epäiltynä kolmesta murhan yrityksestä ja ampuma-aserikoksesta.

Syyttäjä haluaa miehen tuomiolle viidestä rikoksesta: Kolmesta murhan yrityksestä, pahoinpitelystä ja liikenneturvan vaarantamisesta. Hän on myös yksi asianomistajista.

Kaksi murhayrityksen kohteeksi joutunutta kosovolaisveljestä syyttäjä haluaa haastaa myös, toisen laittomasta uhkauksesta ja pahoinpitelystä ja toisen pahoinpitelystä. Siten veljeksetkin ovat asiassa sekä vastaajia että asianomistajia.

Murhayrityksiin johtanut riitely on haastehakemuksen mukaan alkanut viime vuoden joulukuussa. Tuolloin toinen veljeksistä veti 32-vuotiasta nyrkillä leukaan ja uhkasi tappaa tämän Rajatorpassa sijaitsevalla huoltoasemalla.

Kohtalokas välienselvittely oli tiistaina 23. heinäkuuta lounasaikaan Ruoholahdessa sijaitsevalla työmaalla. Tuolloin pahoinpitelijänä oli tiettävästi toinen veljeksistä. Hän löi 32-vuotiasta nyrkkiraudalla päähän työmaalla ja lopetti vasta, kun ulkopuolinen tuli väliin.

32-vuotias vastasi pahoinpitelyyn väkivallalla ja todistajien mukaan juoksi tilanteen päätyttyä veljeksen perään.

Tappelun jälkeen 32-vuotias ajoi taksilla kotiinsa hakemaan sotilaskäyttöön tarkoitetun aseen. Aseella hän ampui sekä veljeksiä että kolmatta miestä Helsingin keskustassa.

Ampumista edelsi tahallinen törmäys pakettiautolla murhayrityksen kohteeksi joutuneiden miesten autoon. Sekä autolla törmäily että ammuskelu vaaransi myös ulkopuolisten turvallisuuden, jonka vuoksi syyttäjä pitää tekoja törkeinä.