Suomen korkein pilvenpiirtäjä saa ensimmäiset asukkaansa – muuttorumba kestää 4 viikkoa

Kauppakeskus Redin yhteyteen Helsingin Kalasatamaan valmistunut Majakka on nyt Suomen korkein asuintalo. Se saa ensimmäiset asukkaansa tänään maanantaina. Päivi Tuovinen

Jari Pietiläinen

Helsingin Kalasatamaan valmistunut tornitalo Majakka saa tänään maanantaina ensimmäiset asukkaansa. Peräti 134 metrin korkeudellaan Suomen ensimmäiseksi pilvenpiirtäjäksi yltävän rakennuksen muutot kestävät yhteensä neljä viikkoa, kertoo SRV tiedotteessaan.

Majakka on osa kahdeksan tornitalon kokonaisuutta, jossa on 35 kerrosta ja yhteensä 282 asuntoa. Asuntojen koot vaihtelevat 36 neliömetristä 196 neliömetriin.

Asuntojen keskihinta on reilut 7 000 euroa neliöltä. Lähes kaikki asunnoista on jo myyty, vain muutama ylimpien kerroksen huoneisto on vielä vapaana.

Parhaillaan Majakan viereen rakentuu aikataulussaan toinen asuintorni, 124-metrinen Loisto, jonka arvioitu valmistuminen on vuoden 2021 lopussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut