Kuva: 130-vuotias talokaunotar Helsingistä nappasi ykköspaikan rakennuskisassa

Vuoden 2019 Rakentamisen Ruusu on myönnetty Helsingin Korkeavuorenkatu 21:n korjaukselle ja muutostyölle. Hankkeessa muutettiin vuonna 1889 valmistunut Axel Högbergin suunnittelema uusrenessanssirakennus alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa eli toimistotalosta asuintaloksi. Lisäksi asuinkäyttöön muutettiin vuonna 1987 valmistunut toimistosiipi.

Korkeavuorenkatu 21:n muutostöiden palkitsemista perusteltiin määrätietoisella toiminnalla suojellun rakennuksen arvojen vaalimiseksi. Vanhojen porrashuoneiden koristemaalaukset on entisöity upeasti. Vanhemman rakennuksen toimistokäytössä olleet tilat on palautettu alkuperäiseen käyttötarkoitukseensa asunnoiksi rakennuksen historiallisia arvoja kunnioittaen. Myös katutason tilat saivat uutta elämää, kun niihin avattiin liiketiloja.

Pihan uudempi toimistosiipi, joka sekin siis muutettiin asuinkäyttöön, on Pirkko ja Arvi Ilosen käsialaa. Pihasiivessä muutostyöt tehtiin nykypäivän ratkaisuin: rakennusta laajennettiin ja uusi julkisivu tehtiin kokonaan lasisena. Verhouksena on teräsverkko, johon villiviini aikanaan kasvaa. Hanke sai erityisesti kiitosta huolellisesta suunnittelusta sekä laadukkaasta toteutustyöstä.

Rakentamisen Ruusu jaettiin nyt 25. kerran. Helsingin kaupunki nimeää vuosittain Rakentamisen Ruusun ehdokkaiksi hankkeita, jotka edustavat ajankohtaista ja poikkeuksellisen laadukasta rakennettuun ympäristöön liittyvää työtä.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut