Jättiremonttia kaipaavan kuntosalin kymppikortti maksaa Helsingissä vain 16 euroa – "Parempaa hintaa ei taida olla missään"

Vanhat ja liian pienet wc- ja pukeutumistilat.

Tämä palaute toistui useita kertoja, kun Helsingin kaupunki kysyi käyttäjiltä, kuinka Töölön kisahallia pitäisi uudistaa. Kisahallissa on alkamassa 2020-luvulla laaja perusparannus, jonka suunnittelu on jo alkanut.

Helsingin Uutiset vieraili Kisahallissa viime viikon keskiviikkona. Kaksi kertaa viikossa Kisiksellä treenaava Jussi Saarinen ei hätkähdä käytävälle rakennetun kuntosalin pintojen huonoa kuntoa.

– Kuntosalilaitteet ovat täällä hyvässä kunnossa. Täällä vanhat vaihdetaan aina uusiin. Laitteita on tarpeeksi.

Halpa hinta houkuttelee Helsingissä opiskelevat Henri Saksmanin ja Aleksi Saajakarin kuntoilemaan neljä kertaa viikossa.

– Kymppikortti maksaa 16 euroa. Ei taida parempaa hintaa olla missään.

Keskiviikkona Saksman ja Saajakari pitivät yleiskuntoa yllä muun muassa leuanvedolla. Alppihiihtoa harrastava Saksman sanoo, ettei hän keksi Kisahallista oikein mitään parannettavaa.

– Penkkipunnerruspaikkoja voisi olla pari enemmän. Ne ovat usein tukossa.

Kuntosalilaitteita on tällä hetkellä eri puolilla hallin kerroksia. Kisahallin suunnitelmissa on saada kuntosalilaitteet yhtenäiseen tilaan.

– Myös wc- ja pesutilojen laatu ja neliömäärä nousevat selvästi, sanoo yksikön päällikkö Jyrki Inkinen.

Erityisesti voimistelijat ovat olleet Kisahallissa ahtaalla. Inkinen uskoo, että lähes kaikkien liikuntatilojen määrä nousee Kisahallissa kymmeniä prosentteja.

– Avaamme seiniä ja vähennämme toimistotiloja. Näin tapahtuu erityisesti Oopperan puoleisessa päädyssä ja B-hallin sivuilla.

Tällä hetkellä kaupunki kartoittaa, mitkä lajit tilaa eniten tarvitsevat. Seuroja ja käyttäjiä on pyydetty osallistumaan suunnittelutyöhön.

– Tahtotila on säilyttää vanhoja lajeja, mutta saada tilaa myös uusille.

Kisahallin yläkerrassa on tällä hetkellä kapea juoksurata.

– Varsinaista juoksurataa tai koko hallin kiertävää juoksurataa ei ole tulossa, mutta palautteen myötä erilliselle lämmittelyradalle suunnitellaan tilaa jostain, Inkinen kertoo

Esimerkiksi Kisahallissa järjestettäviin koripallo-otteluihin mahtuu tällä hetkellä noin 800 katsojaa. Inkinen ei lupaa suurta muutosta palloiluhallin katsojakapasiteettiin.

– On selvä, että kiinteästä katsomosta luovutaan osittain. Teleskooppikatsomoiden tekniikka on kehittynyt ja ne voi vetää katsomoksi parissa minuutissa. Yläkatsomo jää edelleen kiinteäksi.

Kaupunki kertoo, että sen tavoitteena on remontoida Kisahallista paikka, joka palvelee paitsi urheiluseuroja, innostaa myös muita helsinkiläisiä liikunnan pariin. Kaupungin mukaan Kisahalli palvelee urheilukäytössä vielä useita vuosikymmeniä.

Kisahalli

Valmistui vuonna 1935 Messuhalliksi.

Urheilijoiden käytössä vuodesta 1975.

Remontin suunnittelu kestää loppuvuoteen 2022.

Rakentamisen on tarkoitus kestää 2023– 2025.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut