Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

HSL: Maanantaina uhkaavan lakon vaikutus vielä epäselvä – Toteutuessaan arviolta yli 80 prosenttia busseista jäisi ajamatta

HSL selvittää parhaillaan myötätuntolakon vaikutuksia HSL-alueen bussiliikenteeseen. HSL:n osastonjohtaja Tero Anttila arvioi, että jos tukilakko toteutuu, yli 80 prosenttia busseista jää ajamatta. Anttilan mukaan se riippuu liikennöitsijöistä. HSL:n bussiliikennettä ajaa useampi liikennöitsijä.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on ilmoittanut ryhtyvänsä Posti Oy:n työnseisauksia tukevaan myötätuntotyötaisteluun. Jos työtaistelu toteutuu, se alkaa maanantaina 25. marraskuuta kello 3 ja päättyy seuraavana päivänä kello 3 ja vaikuttaa myös HSL:n tilaamaan bussiliikenteeseen.

– Vielä on mahdotonta ennakoida vaikutuksia. Tässä on vajaa viikko aikaa, viimeistään loppuviikosta tiedämme paremmin, Anttila kertoo maanantaina illalla.

Jos työtaistelu toteutuu, AKT:n jäsenet, jotka ajavat paikallis- ja lähiliikennettä HSL-alueella, pidättäytyvät työstä. HSL selvittää parhaillaan mahdollisen työtaistelun vaikutuksia HSL-alueen bussiliikenteeseen, eli esimerkiksi työtaisteluun osallistuvien kuljettajien määrään sekä vuorojen järjestelyyn työtaistelun aikana.

Anttila muistuttaa, että tilannetekijöitä on paljon. On esimerkiksi ulkomaalaistaustaisia työntekijöitä, jotka eivät välttämättä tiedä, jos lakko käynnistyy tai lomalta palaajia, joiden korviin lakko ei ole kirinyt.

Näillä näkymin tukilakko koskisi ainoastaan bussiliikennettä.