Suomalaiselle muusikolle liki 2 vuoden ehdoton vankeustuomio raiskauksesta

Pekka Ruissalo

Tampereella asuva muusikko on tuomittu vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen raiskauksesta. Miehen yhtyeet ovat omassa tyylilajissaan tunnettuja niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, kertoo Tamperelainen

Lehden mukaan muusikko on syntyjään muualta kuin Pirkanmaalta, ja on asunut Tampereella muutaman vuoden ajan.

Tuomiolauselmassa on paljonsalassa pidettävää aineistoa, muun muassa asianomistajan henkilöllisyys. Asianomistajana olevalla naisella ja muusikolla on ollut yhteistä historiaa, he olivat olleet parisuhteessakin, ja alkuvuodesta 2019 he päätyivät samoille jatkoille Tampereella.

Aamuyön tunteinaasianomistaja ja muusikko olivat menneet nukkumaan samaan vuoteeseen. Muusikko oli asianomistajan mukaan yrittänyt kosketella häntä, ja asianomistaja oli pyytänyt muusikkoa lopettamaan. Asianomistaja oli myös omien sanojensa mukaan suuttunut muusikolle lähentely-yrityksistä.

Asianomistaja kertoinukahtaneensa tuon jälkeen. Hän heräsi pian tilanteeseen, jossa oli sängyllä vatsallaan ja muusikko oli hänen kanssaan yhdynnässä. Asianomistaja oli kauhistunut tilanteesta, ja pyytänyt muusikkoa lopettamaan.

– Asianomistajan kertomuksella käräjäoikeus katsoo näytetyn, että hän on tiedottomuuden tai muun avuttoman tilan takia ollut kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan. Hän on ollut pitkään valvottuaan väsynyt ja on myös nauttinut illan aikana alkoholia. Asiassa esitetyn näytön valossa asiassa ei jää varteenotettavaa epäilyä vastaajan syyllisyydestä, toteaa Pirkanmaan käräjäoikeus peursteluissaan.

Muusikko kiistisyytteen. Hänen mukaansa sukupuoliyhdyntään oli päädytty yhteisestä tahdosta. Muusikko vetosi myös siihen, että asianomistaja on persoonaltaan ailahteleva ja äkkipikainen, ja tämä olisi vaikuttanut hänen käsitykseensä tapahtumien kulusta.

Sama luonnekuvaus asianomistajan äkkipikaisuuteen liittyen oli tapauksen suhteen kuultu myös yhdeltä asiassa kuullulta todistajalta.

Tuomio ei olelainvoimainen.

Asiasta uutisoi ensin Tamperelainen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Luetuimmat

 1. Vierustoveri lentokoneessa yski tauotta – perusterve Eva sai maaliskuun lopussa koronan ja kävi kahden tunnin päässä kuolemasta, kuntoutuminen jatkuu yhä
 2. Janne Kilpinen rakennutti minitalon Helsinkiin, neliöitä piti lisätä viranomaisen vaatimuksesta – hirret veistetty käsityönä Vienan Karjalassa
 3. Trendiravintola joutui yllättävien ongelmien eteen Helsingissä – "Kaikki tiskaavat nyt"
 4. Helsingin herkkupaikalle avataan jättimäinen irkkupubi – koronavirus sotki avaamisaikataulun
 5. Sandro lopettaa Espoon Tapiolassa – tilalle Thermanien omistama Hietalahdenrannasta tuttu sporttibaari
 6. Koronarajoitukset purettiin vihdoin! – Suosittu kaupunkikeidas otti käyttöön jopa yhteisögrillin
 7. SDP ja vihreät nokittelevat liikuntahallista – hankkeen vetäjä pitää Pirkkola-äläkkää erikoisena: "Mielipiteensä olisi voinut esittää monessa kohtaa, eikä vasta kun ollaan laittamassa lapiota maahan"
 8. Maailman ensimmäinen Muumi-teemainen sisäpuisto tulossa pk-seudulle – lentoaseman läheisyys voisi tuoda ulkomaalaisia turisteja
 9. Kuva: Uimastadionille muodostui heti jono, kävijämäärää voi seurata verkossa – saunat pidetään toistaiseksi kiinni
 10. Maan alta paljastui karu yllätys Konepajalla: 1500-paikkaiseksi suunniteltu terassi kutistuu murto-osaan – "Saa nähdä miten porukka löytää tänne"
 11. Hurja ryntäys julkkiskokin ravintolaan: Kaikki pöydät varattiin kuukaudeksi eteenpäin – näissä paikoissa on vielä tilaa Helsingissä
 12. Karu päätös lähiöriidalle: miehen epäillään sytyttäneen asunnon tuleen tahallaan Kontulassa – poliisi tutkii murhan yrityksenä
 13. Keskuskortteleiden suunnittelu etenee – tavoitteena muodostaa Jätkäsaaren maamerkki
 14. Puistoruokailu leikkipuistoissa alkaa maanantaina - nämä puistot auki
 15. Seppo Fränti, 70, lahjoitti taidekokoelmansa Kiasmaan – "Hankin vain töitä, jotka sytyttävät minua ja osoittavat elämän merkkejä"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.