Saara Aalto ja Meri Sopanen viettivät yhteistä aikaa, kun Meri avautui kipeästä asiasta – "Siitä syntyi tosi koskettava biisi"

Viime vuodet Iso-Britanniassa uraa luonut Saara Aalto oli managerilleen ehdoton: tämä joulu vietetään Suomessa.

– Ennen X-Factoria joulukiertueet ja keikat Suomessa oli se mun juttu ja olen ikävöinyt suomalaista joulua niin paljon. Sanoin hänelle, että tänä vuonna tehdään näin, Aalto toteaa.

Asiaa vauhditti myös se, että Aallon fanit olivat vuosikausia toivoneet naiselta jatkoa kahdeksan vuotta sitten ilmestyneelle joululevylle. Laulaja näki tilaisuuden tulleen ja uusi Fairytale - joulun taikaa -levy julkaistiin 15. marraskuuta.

– Olen ollut joulutunnelmissa viime keväästä asti tätä levyä tehdessä. Edelliselle joululevylleni en saanut mitenkään mahtumaan kaikkia lempikappaleitani, joten siinäkin mielessä oli kiva tehdä uusi levy. Mukana on myös pari tekemääni uutta joululaulua.

– Suomeen tulee levystä oma versionsa ja britteihin lähdetään omalla versiolla. Britit tykkäävät joululaulujensa olevan enemmän poppia ja biletyyppisiä. Suomessa niiden toivotaan olevan taas perinteisempiä, mikä on minusta ihanaa.

Uudella levyllä tullaan kuulemaan myös ensimmäistä kertaa kappale, jonka Aalto ja hänen kihlattunsa Meri Sopanen ovat tehneet yhdessä.

– Emme ole koskaan tehneet musiikkia yhdessä, mutta ajattelin Merin elämänkokemuksella löytyvän varmasti hyviä aiheita. Olimme piknikillä Lontoossa, kun Meri alkoi kertoa kuinka on menettänyt nuorena monia ystäviä ja miltä joulu tuntuu sen jälkeen, Aalto paljastaa.

– Siitä tuli tosi koskettava biisi. Käänsin sen myös englanniksi, jotta se saadaan mukaan britteihin menevälle levylle.

Laulajan mukaan Sopanen innostui uudesta aluevaltauksesta.

– Meri oli heti sillain, että jatkossa automatkoilla keikkojen välissä voidaan tehdä yhdessä biisejä, Aalto nauraa.

– Meriltä tulee tosi paljon kaikenlaisia ideoita. Välillä ihan hullujakin, Minun tehtävä on saada ne sitten laulukuntoon. Sanotaan näin, että tuskin tämä oli viimeinen biisi, jonka teemme yhdessä.

Aallon keikkakiertueen jälkeen pariskunta rauhoittuu joulun viettoon perheidensä luokse. Sen jälkeen seuraa tapahtuma, jota laulaja odottaa jo kovasti.

– Minulla on ensimmäistä kertaa parin kuukauden loma ja lähdemme Thaimaahan. Nämä vuodet ovat olleet aika vauhdikkaita ja tekee hyvää vähän päästä rentoutumaan.

– Sen jälkeen minulla onkin keväällä mielenkiintoinen projekti We Will Rock You -musikaalissa. Kerrankin saan vaan mennä jonkun muun ohjeistuksen mukaan, eikä homma riipu pelkästään minun panoksestani. Se on minulle oikeastaan aika rentouttavaa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut